Hoppa till huvudinnehållet

Gratis fiske i Västra Skärjen

Publicerad:
Dekha Mohamed fiskade för första gången och fick en abborre på kroken.
Dekha Mohamed fiskade för första gången och fick en abborre på kroken. Foto: Maja Eriksson

Under lördagen bjöd Nykroppa/Storfors Fiskevårdsförening in till gratis fiske i Västra Skärjen. Med sig hade man allt som behövdes för en lyckad fisketur.

Solen stekte på besökarna som fiskade i Västra Skärjen. Med sig hade föreningen bland annat spön, båtar och bete. Främst fiskar man regnbåge, men det finns också abborre och gädda.

– Det är gratis fiske för alla. En del fiskar här och några har lånat våra båtar och åkt ut på sjön, säger en av personerna i styrelsen, Pierre Göransson.

Det varma vädret gjorde att det blev svårt att få napp, men några lyckades ändå.

– Det är två stycken som fått napp på regnbåge hittills, säger han.

Andra året

Det är andra året i rad som man arrangerar gratis fiske, mycket tack vare responsen efter förra sommaren.

– Folk som kanske inte vet om tjärnen eller som inte har råd att fiska får göra det under en hel dag. Det var väldigt uppskattat förra året och därför ville vi genomföra det i år också.

Ingen behövde gå hungrig då man bjöd på fika.

– Vi funktionärer befinner oss här tills 14 och under den tiden bjuder vi alla på fika.

Nykroppa-Storfors Fiskevårdsförenings styelse. Från vänster: John Kuljunlahti, Pierre Göransson, Danien Westergren, Kjell Murås, Fredrik Mittonen, Christian Mattsson.
Nykroppa-Storfors Fiskevårdsförenings styelse. Från vänster: John Kuljunlahti, Pierre Göransson, Danien Westergren, Kjell Murås, Fredrik Mittonen, Christian Mattsson. Foto: Maja Eriksson

Västra Skärjen är en bra tjärn för den som vill fiska regnbåge. Man sätter ut fisk med jämna mellanrum.

– Vi sätter ut var tredje vecka. Pengarna vi får in på fiskekort bland annat, sätts hela tiden tillbaks i sjön. Förra året satt vi sammanlagt ut 2 ton med regnbåge i sjön, säger han avslutningsvis.

Det var en fin dag att vara ute på, dessvärre nappade det inte lika bra.
Det var en fin dag att vara ute på, dessvärre nappade det inte lika bra. Foto: Maja Eriksson

Artikeltaggar

Filipstads kommunFiskeNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.