Hoppa till huvudinnehållet

Fint betyg för Hjulsjö 103 i white guide

Publicerad:
Hjulsjö 103 har varit med i White Guide sedan 2019.
Hjulsjö 103 har varit med i White Guide sedan 2019. Foto: Märta Westling.

Hjulsjö 103 har varit med i White Guide sedan 2019. Nyligen fick verksamheten en ännu bättre recension - mycket god klass. Det finns bara åtta caféer norrut som har samma klass.

Verksamheten består av ett bageri, ett kafferosteri och kafé.

– Det är inte vanligt häromkring - framför allt inte utanför städer eller på lite längre avstånd från städer - så vi är mycket stolta, berättar Magnus Westling som driver verksamheten tillsammans med Märta Westling.

Utbud och kvalitet

De började med verksamheten för fyra år sedan. Det fina betyget glädjer dem naturligtvis.

Märta Westling.
Märta Westling. Foto: Frida Edlund

– De gör en bedömning ett flertal gånger och tittar på utbudet, kvaliteten, servicen och det unika. De gillar det vi gillar med vår plats och de uppskattar hantverket i våra produkter, säger Märta Westling och fortsätter:

– Vi har aldrig haft ambitionen att driva ett fullskaligt kafé. Kaféet kompletterar bageriet - men bageriet, brödet, och kaffet är alltid grunden. Vi drivs av en idé att skapa en plats där mat och råvarorna är i centrum.

En bekräftelse

Det fina betyget är en bekräftelse på att de gör rätt, menar hon.

– Det är fantastiskt roligt att få. Det är en bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll. Det är kul, hedrande och skönt att veta att andra uppskattar det vi jobbar för och tror på.

FT: Hur ser resten av sommaren ut?

– Vi har ju öppet som vanligt i sommar. Vi är ett gäng på åtta personer som arbetar tillsammans under sommarveckorna, och vi har öppet torsdag till lördag. Det är kafé på dagen och pizza på kvällen. Som ett enda stort tre dagar långt kalas, tre dagar i veckan. Sedan, efter lite semester där vi ska renovera husen, återgår vi till de vanliga öppettiderna igen.

En guide

White Guide är en restaurangguide som varje år testar och presenterar cirka 800 restauranger. Guiden belönar främst personlighet, förnyelse, hållbarhet och atmosfär.

Om Hjulsjö 103 skriver man bland annat ” Kaffet är från små producenter och rostas i köket. Vi imponeras av de precisa smakerna, hantverket i kaffe och bröd och integriteten att köra sin alldeles egen stil.”

Härliga smaker.
Härliga smaker. Foto: Märta Westling.

Artikeltaggar

BagerierHällefors kommunHjulsjöKaféerNyheterWhite Guide

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.