Hoppa till huvudinnehållet

Fredricson säkrade svenskt OS-guld efter drama

Publicerad:
Peder Fredricson med hästen All In.
Peder Fredricson med hästen All In. Foto: Pontus Lundahl/TT

Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnson lade upp det för Peder Fredricson och All In. Och duon levererade genom att säkra minst en silvermedalj till laget.

En rysare till omhoppning väntade mot USA – och där red Sverige hem guldet.

Det är Sveriges första OS-guld i lagtävlingen sedan 1924. Och det var inte utan dramatik.

Efter en felfri runda av Henrik von Eckermann och fyra fel av Malin Baryard Johnson gick Peder Fredricson ut i medaljläge, två fel bakom Frankrike i topp. Han och All In pallade för pressen igen. Ekipaget var felfritt – till sista hindret. En bom föll, men det räckte ändå till en delad förstaplats efter att alla finalekipage ridit och Frankrike misslyckats i sista omgången.

USA och Sverige hamnade båda på åtta fel, minst silver var säkrat – och en rysare till omhoppning väntade den svenska succétrion.

Där lade von Eckermann och Baryard Johnson återigen upp det för Fredricson. Både USA och Sverige var flerfria efter två ryttare, men Sverige var i ledningen med bättre tid.

Peder Fredricson, som tog silver i den individuella hoppningen, gav i den här omhoppningen inte bort en hundradel. På All In säkrade han guldet till Sverige.

Marie Carlsson/TT

Henrik Skiöld/TT

Artikeltaggar

Hästsport

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.