Hoppa till huvudinnehållet

Göran Samuelsson gästar Rämmens bygdegård

Publicerad:
Göran Samuelsson kommer till Rämmens bygdegård. Arkivbild.
Göran Samuelsson kommer till Rämmens bygdegård. Arkivbild. Foto: Göran Persson

Göran Samuelsson, initiativtagare och grundaren av Packmopedsturnén, kommer till Rämmens bygdegård den 16 oktober. Med sig har han Bengt Bygren. Tillsammans bjuder de på en konsert och berättelser om historien bakom framgångssagan.

Rämmens Bygdegårdsförening gör nu en omstart av sina arrangemang med konserter - efter nära två års uppehåll på grund av pandemin.

Först ut är alltså Flaksommar, med initiativtagaren och grundaren Göran Samuelsson. I den kultförklarade Packmopedsturnén har stora delar av artisteliten deltagit. Under 27 år har man gett konserter på olika platser som exempelvis bygdegårdar och restauranger.

En saga

Göran berättar med hjälp av musik historien bakom denna framgångssaga. Det har visat sig att både envishet och uthållighet faktiskt kan löna sig.

Packmopedsturnén 2019 landade i Filipstad och Hennickehammars herrgård.
Packmopedsturnén 2019 landade i Filipstad och Hennickehammars herrgård. Foto: Göran Persson

Flaksommar är en föreställning inom projektet Kultur på landsbygd från Riksteatern Värmland.

– Det ger oss möjlighet att erbjuda vår publik professionella föreställningar i bygdegården, säger Hans Bergkvist, ordförande i Rämmens Bygdegårdsförening.

En julkonsert

Den 20 november kommer sedan Wermland Opera med julkonserten ”Löparnisses Jul”, en kaffeskröna av Olof Wretling.

Det har blivit en fin tradition för Rämmens Bygdegårdsförening att arrangera de mycket uppskattade julkonserterna från Wermland Opera. I år blir det sjunde gången i rad - med ett uppehåll 2020 på grund av pandemin.

Artikeltaggar

Filipstads kommunGöran SamuelssonNyheterRämmenRämmens bygdegård

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.