Hoppa till huvudinnehållet

Hemlösa efter villabranden – vännen Agne startade insamling

Publicerad:
Under fredagskvällen totalförstördes en villa i en brand. Detta har gjort att en familj nu är hemlös. Vännen Agne Larsson har startat en insamling för att kunna köpa in det mest nödvändiga till familjen. Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagskvällen totalförstördes en villa i Gåsborn av en brand. Detta har gjort att en småbarnsfamilj nu står utan hem.

– Allt de ägde förstördes i branden, inklusive deras älskade husdjur som brann inne, säger vännen Agne Larsson som startat en insamling för att kunna köpa in det mest akuta till familjen.

Klockan 21.11 fick räddningstjänsten in ett larm om en villabrand. När de styrkan anlände till platsen var huset övertänt och arbetet koncentrerades till att skydda intilliggande fastigheter så att elden inte skulle spridas dit.

Läs mer om insatsarbetet här: Stor villabrand: ”Huset är helt övertänt”

Vad som orakat branden är än så länge oklart, polisen misstänker dock i nuläget inte att något brott ligger bakom eldsvådan.

Det finns inga uppgifter om att någon person skadats vid branden - dock är en familj på två vuxna och två barn under fem år nu hemlösa.

Detta har fått Agne Larsson att agera. När hon vakande på lördagsmorgonen blev hon snabbt varse om vad som drabbat hennes vänner och startade omedelbart en insamling till familjen via Facebook.

– Det är klart man måste hjälpa till - ens hem är ju ens trygghet och försvinner det... Jag kände att det var hemskt, de har förlorat allt. Därför var jag snabb på luren och försökte få fram vad som behövs till dem här och nu - vad är det som är viktigt.

Agne berättar att familjens alla tillhörigheter - kläder, minnessaker och prylar är förstörda. Även husdjuren brann inne, berättar hon.

– Allt strök verkligen med.

Agne Larsson.
Agne Larsson. Foto: Privat

”Så snälla människor”

När FT pratar med Agne har det gått cirka fyra timmar sedan hon startade insamlingen. Responsen från allmänheten har varit enorm.

– Det är fruktansvärt snälla människor. Jag förväntade mig inget, men nu har vi snart fått ihop en månadslön. Det är lätt att klanka ner på den här kommunen men det här visar vilken godhet som finns - vill vi så kan vi.

Agne berättar även att det förutom många privatpersoner även är en del föreningar som hört av sig med erbjudan om att hjälpa till.

– Julhjälpen och Fenix har frågat om vad som behövs. Det är helt fantastiskt är det.

Agne avslutar:

– Det är svårt att veta hur man ska få ihop livspusslet igen - hela tillvaron har ju ändrats. Så det känns gott i hjärtat att gå göra något - tänk om man själv blir drabbad.

Artikeltaggar

BränderGåsbornNyheterRäddningstjänsten

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.