Hoppa till huvudinnehållet

Örnen gör insats för kampen mot prostatacancer

Publicerad:
Örnens tränare Jerry Magnusson, som själv har varit drabbad av prostatacancer, laddar för fredagskvällens evenemang Mustaschmatchen i Molkoms sporthall.
Örnens tränare Jerry Magnusson, som själv har varit drabbad av prostatacancer, laddar för fredagskvällens evenemang Mustaschmatchen i Molkoms sporthall. Foto: Filip Kowalski

På fredag kväll spelas Mustaschmatchen i Molkoms sporthall. Då gör Örnens damer upp i en match mot Kristinehamn. Pengar som kommer dras in i samband med matchen kommer gå till Mustaschkampen.

– Jag drog igång en grej där företag i Molkom och Karlstad skänker pengar per mål, det är alltså hemmalagets mål som räknas, så vi får hoppas på att vi gör många mål under matchen, säger Örnens damtränare Jerry Magnusson.

Entréavgiften är frivillig, men man hoppas på att många vill skänka en slant och så klart på att många vill komma och titta på matchen.

– Vi hoppas på mycket publik, säger han och tillägger:

– Prostatacancerföreningen i Värmland kommer vara på plats med ett tält där kommer sälja sina saker samt ge info också, säger han.

Kiosken kommer hålla öppet och vara välfylld hälsar man från föreningens sida.

Jerry Magnusson ser ett stort värde i att män ska kallas av vården till screening för att kunna upptäcka prostatacancer.
Jerry Magnusson ser ett stort värde i att män ska kallas av vården till screening för att kunna upptäcka prostatacancer. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

CancerInnebandyMustaschmatchenProstatacancerföreningen VärmlandSK ÖrnenVård och omsorg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.