Hoppa till huvudinnehållet

Epok avslutas med sponsorhelg - viktig intäkt efter flytten

Publicerad:
Gustaf Ryhed som driver Hotell Hertig Karl i Filipstad har lämnat ett bidrag till Sponsorhelgen.
Gustaf Ryhed som driver Hotell Hertig Karl i Filipstad har lämnat ett bidrag till Sponsorhelgen. Foto: Filip Kowalski

Filipstads IBK dam- respektive herrlag hoppas kunna lämna Spångbergshallen i stil.

Inträdet till matcherna den 3 och 4 december kommer att vara gratis, men klubben hoppas att företag och privatpersoner istället kan skänka bidrag till evenemanget Sponsorhelgen.

– Sponsorhelgen blir viktigt för oss för att vi ska kunna hålla igång verksamheten, säger Filipstads IBK:s ordförande Robert Hedlund.

Filipstads IBK kommer att få flytta från sporthallsdelen av Spångbergshallen när arbetet med den invändiga rivningen av simhallen sätter igång den 6 december.

Klubbens ordförande Robert Hedlund hade inte räknat med att flytten skulle komma mitt i den pågående säsongen, men han har samtidigt full förståelse för att det inte kommer att gå att vistas i Spångbergshallen under driftstoppets och rivningens gång.

Filipstads IBK planerar nu för att lämna Spångbergshallen på bästa möjliga sätt. Evenemanget Sponsorhelgen kommer att bli en hejdå-föreställning med klubbens representationslag i centrum. Först ut blir herrlaget fredagen den 3 december när laget ska möta Nordmarken, därefter tar damlaget plats på scenen dagen efter med sin match mot Hagfors U.

Gratis inträde

Filipstads IBK:s ordförande Robert Hedlund ser fram emot evenemanget Sponsorhelgen i början på december.
Filipstads IBK:s ordförande Robert Hedlund ser fram emot evenemanget Sponsorhelgen i början på december. Foto: Filip Kowalski

Inträdet kommer att vara gratis - Robert Hedlund hoppas istället på att företag och privatpersoner ska gå in som bidragssponsorer till Sponsorhelgen.

– Alla kan vara med och lämna bidrag på det sätt som de själva vill. Det går till exempel att lämna ett bidrag med ett valfritt belopp, eller kanske välja att skänka en summa baserat på att en spelare uppnår ett särskilt mål - ungefär i stil med att skänka en summa för varje mål som Victor Haraldsson eller Julia Skalare gör, säger Robert Hedlund.

Och fortsätter:

– Eller så väljer man att skänka pengar per åskådare. Eftersom det handlar om de sista matcherna för våra seniorlag i Spångbergshallen tror vi att det kan komma upp mot 300 personer till matcherna. Vi har därför valt att man kan skänka 50 öre per åskådare som ett minimibelopp om man skulle välja den varianten, tidigare har vi satt en krona som minimibelopp. Så det går att skänka 50 öre och uppåt per åskådare om man så vill. Vi tar tacksamt emot alla sorters sponsorbidrag.

Covidbevis kan komma att införas från den 1 december för att få delta i evenemang inomhus. Hur löser ni den biten?

– Det stämmer att alla kan komma att behöva covidbevis för att få se matcherna. Vi har det i åtanke och vi ska ha en lösning för det på plats. I nuläget vet vi inte exakt hur det ska gå till, men vi ska få information på måndag från Värmlands idrottsförbund om vad som kommer att gälla.

Växte upp i hallen

Ett exempel på ett företag som har valt att skänka ett bidrag till Sponsorhelgen är Hotell Hertig Karl i Filipstad som drivs av Gustaf Ryhed.

Under många år var han själv en av Filipstads bästa innebandyspelare på herrsidan och han tillhör generationen som mer eller mindre växte upp i Spångbergshallen.

– För mig betyder det mycket att få lämna ett litet bidrag eftersom jag gärna ger stöd till föreningar som har en bra ungdomsverksamhet. Det är viktigt att våra unga i kommunen får en möjlighet att idrotta och jag vet av egen erfarenhet att innebandyn i Filipstad har haft en god ungdomsverksamhet under sina 30 år, säger han.

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKGustaf RyhedHotell Hertig KarlInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.