Hoppa till huvudinnehållet

"Det var ingen ordning och reda i laget”

Publicerad:
Samina Bergwall var en av målskyttarna i fredagskvällens match mot Dottevik. Mötet slutade dock i stor förlust för hemmalaget.
Samina Bergwall var en av målskyttarna i fredagskvällens match mot Dottevik. Mötet slutade dock i stor förlust för hemmalaget. Foto: Göran Persson

Med två snabba mål fick Örnen en riktig drömstart hemma mot Dottevik. Högmodet som uppstod efter målyran blev dock deras fall. Utan att skräda orden berättar assisterande tränaren Sofia Ivansson om insatsen:

– Vi var riktigt dåliga, säger hon men berättar också om hur laget ska göra för att unika att hamna i samma sits igen.

Bra fart och bra spel - som gav utdelning.

Fyra minuter in i fredagskvällens match hade Örnen tagit ledningen med 2-0.

Glädjen varade dock endast några minuter innan gästande Dottevik skickade in ett reduceringsmål. Där och då började raset för hemmalaget.

– När de börjar göra mål, det är då vi börjar tappa, säger Sofia Ivansson, assisterande tränare för Örnen.

Att laget trots sin goda start faller och förlorar mötet med siffrorna 4-10, förklaras enligt henne med ett ord: hybris.

– Vi började slappna av och kom aldrig in i matchen ingen.

Av matchens tre perioder var det mittenakten som blev den tyngsta.

– Den var riktigt dålig. Vi fick aldrig igång spelet eller snacket, det var ingen ordning och reda i laget. Men sen blev vi bättre i tredje och tog tag i det där, men vi kom aldrig ikapp ändå. Vi tappar känslan, vi var aldrig på tå. Vi var dåliga.

”Måste hålla i känslan”

Ivansson menar att lagets form inte var på topp - och så är det ibland, alla har dåliga dagar. Men när man är en av byggstenarna i ett lag, ett kollektiv, är den gemensamma känslan viktig för spelet och flytet, menar hon.

– Har man en bra känsla är det laget som har en bra känsla och samma är det när man tappar - det räcker ju med att någon har en dålig dag så sprids den känslan till alla. Vi måste kollektivt behålla de bra känslorna.

Ivansson fortsätter:

– Jag skulle säga att när vi har något bra på gång - vi spelar bra och har en bra känsla i laget, då måste vi försöka hålla i det och inte slappna av. Och det har vi haft problem med i fler matcher - vi kommer inte tillbaka för att vi inte hittar känslan. Så vi måste hålla i när vi har något bra på gång, det har vi tjatat om många gånger.

Örnens nästa möte sker på bortaplan kommande fredag, den 17 december. För motståndet då står Fagerås.

– Det kommer bli en rolig match att spela - fredagskvällar är alltid roliga för då brukar det vara ganska stor publik och härlig stämning, avslutar Ivansson.

Målgörare Örnen: Kaisa Gustafsschöld, Samina Bergwall, Natalie Larsson och Alexandra Lundh.

Artikeltaggar

Dotteviks IFInnebandyKarlstads kommunMolkomSK ÖrnenVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.