Hoppa till huvudinnehållet

Man använde cannabis - får betala 20000 kronor i dagsböter

Publicerad:
En 24-årig man från Hällefors använde cannabis och hade även 9,96 gram cannabis på sig när han kom i kontakt med polisen i Örebro. Mannen får nu betala sammanlagt 20000 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott.
En 24-årig man från Hällefors använde cannabis och hade även 9,96 gram cannabis på sig när han kom i kontakt med polisen i Örebro. Mannen får nu betala sammanlagt 20000 kronor i dagsböter för ringa narkotikabrott. Foto: Steve Helber

En 24-årig man från Hällefors har fått ett strafföreläggande från åklagarkammaren i Örebro.

Mannen hade använt cannabis och hade även 9,96 gram cannabisharts på sig när han kom i kontakt med polisen. Nu ska han betala sammanlagt 20000 kronor i dagsböter.

Polisen i Örebro omhändertog en 24-årig man från Hällefors den 3 februari. Mannen blev misstänkt för ringa narkotikabrott, både för innehav liksom för att han hade använt narkotika.

Nu har mannen fått ett strafföreläggande av åklagarkammaren i Örebro - ett strafföreläggande förutsätter att personen som har fått ett sådant också har erkänt brottet. Mannen kommer nu att få betala 80 dagsböter om 250 kronor, sammanlagt 20000 kronor för de två fallen av ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

ÅklagarkammarenBrottBrott & blåljusDagsböterHälleforsNarkotikaÖrebroPolisenRinga narkotikabrottStrafföreläggande

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.