Hoppa till huvudinnehållet

Lesjöfors/Filipstad seriesegrare - men det är osäkert om laget tar steget upp

Publicerad:
Jim Heikkinen och hans Lesjöfors/Filipstad är säsongens seriesegrare i division 2 mellan.
Jim Heikkinen och hans Lesjöfors/Filipstad är säsongens seriesegrare i division 2 mellan. Foto: Filip Kowalski

Lesjöfors/Filipstad hade greppet om seriesegern redan innan säsongens sista match i division 2 Mellansverige.

Och laget skulle aldrig komma att tappa greppet. Efter 7-4 borta mot Finspång kunde laget börja fira.

– Det är alltid roligt att få vinna en serie, säger den notoriske målskytten Jim Heikkinen.

Lesjöfors/Filipstad är seriesegrare i division 2 Mellansverige.

Laget vann sju av sina tio matcher och nådde även oavgjort vid två tillfällen. Det gav laget 16 poäng och en marginal ner till tabelltvåan Eskilstuna/Köping med två poäng.

En bidragande orsak till seriesegern var att Lesjöfors/Filipstads möte i den första omgången mot Eskilstuna/Köping blev omräknat. Resultatet ändrades i efterhand från en 3-2-seger för Eskilstuna/Köping till en 5-0-seger för Lesjöfors/Filipstad.

I den sista omgången kunde Lesjöfors/Filipstad släppa loss sin offensiv och besegra Finspång med 7-4 (3-1). Anton Andersson, Viktor Nilsson, Jesper Gjermandsen, David Svensson, Jim Heikkinen, Joakim Engholm och Daniel Jansson gjorda alla ett mål var för Lesjöfors/Filipstad.

Fokus på det positiva

När slutsignalen ljöd fick Lesjöfors/Filipstad sväva ut i ett lyckorus. Innan säsongen hade laget det jobbigt då det knappt hade kunnat träna på fullstor plan, men alla negativa faktorer lades åt sidan efterhand.

– Vi sa att vi fick ta tag i det själva och bara försöka att påverka det vi kan påverka. Vi sa att vi skulle ha så roligt som möjligt, säger Jim Heikkinen som hamnade i delad topp på målligan med 21 fullträffar under säsongen.

Samtidigt konstaterar han att vädret, trots den tuffa starten, har varit på Lesjöfors/Filipstads sida den här säsongen.

– På något märkligt sätt har vi haft vädergudarna med oss i vinter. Det har nästan alltid regnat på rätt dag för oss och så har det blivit kallt och frusit på efteråt. Det har gjort att vi har kunnat spela alla våra hemmamatcher på hemmaplan och vi har också kunnat träna på rätt dagar, säger han.

Och tillägger:

– Jag tror att det var skitväder en dag i stort sett - och då kom det lite snö.

Inte givet att klättra

Seriesegern firade laget genom med en gemensam middag på lokal. Där och då fanns bara nuet, segerruset och glädjen. Frågan om framtiden hörde - och hör fortfarande - till ett annat tillfälle.

Som seriesegrare borde det vara läge för Lesjöfors/Filipstad att klättra i seriesystemet, men det är inte alls säkert att laget vill klättra till division 1.

– Jag vet inte hur det kommer att bli. Vi har inte pratat om det utan bara låtit oss njuta av stunden. Det finns mycket att tänka på om vi ska kunna spela i division 1, till exempel när det gäller träningsmöjligheter. För att kunna spela i division 1 bör man ha tillgång till en konstfrusen plan, alternativt ha möjlighet att träna i en stor bandyhall - och som jag har förstått det är det i stort sett omöjligt att få träningstider i Karlstads nya bandyhall, säger Jim Heikkinen.

Artikeltaggar

BandyDivision 2 MellansverigeFilipstads kommunLesjöfors/Filipstad

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.