Profilstark trio kommer till Rämmen - intäkterna går till Röda korset

Publicerad:
Bengt Alsterlind har besökt Filipstads kommun vid många tillfällen. Den 19 mars kommer han till Rämmen med trion Bengt-Ingvars mä Anders. Foto: Filip Kowalski

NWT Medias insamling till Röda korsets verksamhet i Ukraina fortsätter att samla in pengar.

Varje krona som samlas in genom vår och Röda korsets insamling i Värmland, Dalsland och Skaraborg dubblar vi upp.

En förening som har bestämt sig för att delta i insamlingen är Rämmens bygdegårdsförening. Vid dess årsstämma togs beslutet att intäkterna från konserten den 19 mars med Bengt-Ingvars mä Anders ska gå till insamlingen.

Bengt-Ingvars mä Anders är en trio som består av Bengt Alsterlind, Ingvar Karlsson och Anders Kyrkander.

Lördagen den 19 mars kommer den till Rämmens bygdegårdsförening för en konsert.

– De är äldre, men still going strong. De är bra på vad de gör, men framförallt är de bra på att skapa god stämning, säger Hans Bergkvist som är ordförande i Rämmens bygdegårdsförening.

Anna Skog har startat en insamling till UkrainaHon startade insamling för Ukraina

När föreningen nyligen höll sin årsstämma togs beslutet att samtliga biljettintäkter från konserten ska skänkas till Röda korsets verksamhet i Ukraina, helst genom NWT Medias insamling i Värmland, Dalsland och Skaraborg.

– Ja, vi vill att det vi samlar in ska dubblas. Som jag har förstått det är det dock osäkert om vi hinner att skänka pengar till NWT Medias insamling, eftersom så mycket pengar redan har samlats in, säger Hans Bergkvist.

Och fortsätter:

– Men skulle det vara så kommer vi alldeles oavsett skänka pengarna till någon organisation med 90-konto och som nu har verksamhet i Ukraina. Folket i Ukraina behöver stöd från oss alla. Det som händer just nu är så fasansfullt, det går knappt att tro att det som man får se på nyhetssändningarna är sant.

Så kan du bidra

Hans Bergkvist är ordförande i Rämmens bygdegårdsförening.
Hans Bergkvist är ordförande i Rämmens bygdegårdsförening. Foto: Rolf Mårth

Rämmens bygdegårdsförening vill göra vad den kan för att bidra med stöd, dock räknar inte Hans Bergkvist med att det kommer att bli en jättesumma.

– Sist Bengt-Ingvars var här hade vi någonstans mellan 80-90 personer i publiken, säger han.

Om du vill vara med och skänka en slant till NWT Medias insamling kan du göra det genom att swisha din gåva till 900 80 79, ange Värmland, Dalsland eller Skaraborg. För varje insamlad krona skänker NWT Media samma belopp upp till en miljon kronor.

Artikeltaggar

Bengt AlsterlindIngvar KarlssonInsamlingarNöje/KulturRämmenRämmens bygdegårdUkrainakriget

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare