Hoppa till huvudinnehållet

Solen ramade in Gåsanappet - 113 fiskar fastnade på kroken

Publicerad:
Lars Hammar och Inger Hammar plockar upp alla priser.
Lars Hammar och Inger Hammar plockar upp alla priser. Foto: Anders A. Aronsson

”Oh, hur härligt majsol ler”, brukar man vanligen sjunga.

I söndags njöt Gåsbornsbor och tillresta personer desto mer av den härliga marssolen när ”Gåsanappet” än en gång hölls på Gåstjärn.

Gåsborns Hembygdsförenings ordförande Lars Hammar och hustru Inger hade bullat upp med både förtäring och ett dignande prisbord för att glädja eller trösta lyckade och mindre lyckade isfiskare.

Med en istjocklek på minst 40 centimeter var det ett både covidsäkert och issäkert arrangemang när de många pimplarna spred ut sig och sökte lyckan i tjärnens djup.

  • Spark var lämpligt transportmedel.
    Spark var lämpligt transportmedel. Foto: Anders A. Aronsson
  • Lars Hammar, ordförande i Gåsborns Hembygdsförening, höll i prisutdelningen.
    Lars Hammar, ordförande i Gåsborns Hembygdsförening, höll i prisutdelningen. Foto: Anders A. Aronsson
  • På Gåstjärnen var det laddat med kaffe, te, kakao, kakor och korv med bröd.
    På Gåstjärnen var det laddat med kaffe, te, kakao, kakor och korv med bröd. Foto: Anders A. Aronsson

Slutresultatet blev totalt 113 uppdragna fiskar av varierande storlek. Störst fisk drogs upp av Mattias Hultman och näst störst fångade Ylva Bjur. När det gällde att dra upp flest fiskar, var Petter Hammar den lycklige fångstkarlen. På prisbordet fanns flera presentkort, bland annat från ett Filipstadshotell liksom en av kommunens största matmarknader. Utöver detta, var det generösa gåvor från alla affärer i gallerian samt de stora skogsföretagen och skogsägarföreningen i trakten.

Tröstpriser i form av snackspåsar från stans stora tillverkare hade inköpts och delades ut till alla som inte haft så stor tur med fiskafänget. Förutom de uppdragna fiskarna var dock alla närvarande ovan isen mycket nöjda med den härliga söndagen.

Göran Dahlberg

Artikeltaggar

FiskeFritid och livsstilGåsborn

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.