Populär trio bjöd på show i Rämmen - intäkterna skänktes till UNHCR

Publicerad:
Ingvar Karlsson, Bengt Alsterlind och Anders Kyrkander bjöd på show i Rämmens bygdegård. Foto: Hans Bergkvist

Rämmens bygdegårdsförening hade hoppats på att få bidra till NWT Medias insamling till Röda korsets verksamhet, men lördagens konsert hölls efter att drömgränsen på en miljon kronor var nådd.

Men intäkterna på 7500 kronor kunde ändå dubblas då de skänktes till UNHCR:s verksamhet i Ukraina efter ett löfte från Akelius Foundation.

Ingvar Karlsson, med förflutet från Sven-Ingvars, Anders Kyrkander och tv-profilen Bengt Alsterlind kom till Rämmen i lördags med konserten Sjung O´le med Bengt-Ingvars mä Anders.

Trion bjöd på en show i publikens smak. Bengt Alsterlind gjorde sitt för att få med sig hela bygdegården och det slutade med att många sjöng med. Det blev också en konsert med många skratt då Bengt Alsterlind mellan sångerna bjöd på historier med knorr, ofta med igenkänning hämtade ur livet.

Konsertens entréavgifter på 7500 kronor skänkes oavkortat till Ukrainas krigsdrabbade folk, enligt ett beslut från bygdegårdsföreningen. Ursprungsplanen var att skänka pengarna till NWT Medias insamling till Röda korset eftersom pengarna i så fall skulle dubblas, men den insamlingens drömgräns nåddes innan konserten hölls.

Därför skänktes intäkterna till UNHCR:s verksamhet i Ukraina istället, eftersom det även i det fallet fanns ett löfte - från Akelius Foundation - om att varje skänkt krona skulle dubblas.

Enligt ett beslut av bygdegårdsföreningen kommer entréintäkterna 7500 kronor från konserten att skänkas oavkortat till Ukrainas krigsdrabbade befolkning.

Artikeltaggar

Bengt AlsterlindIngvar KarlssonNöje/KulturRämmenRämmens bygdegård

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare