Nordmark gör en omstart: "Vi har ett lag"

Publicerad:
Jack Rosö berättar om omstarten för Nordmarks IF i division 7. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I juni 2021 meddelade Nordmarks IF att de var tvungna att dra sig ur division 5 östra men nu gör Nordmark comeback genom en omstart med ett anmält A-lag till division 7.

- Vi drar i gång med träningar till veckan, säger Jack Rosö, som kommer spela i laget samt sitter med i styrelsen i Nordmarks IF.

Det var många turer fram och tillbaka under våren 2021 när Nordmark ville försöka hänga sig kvar i division 5 östra-serien, tyvärr meddelade klubben då att man var tvungen att ta beskedet att dra sig ur. Nu är de tillbaka och enligt Jack Rosö finns det ett fulltaligt lag redo.

- Vi har ett lag, vi är många, så det finns ett fulltaligt lag. Det är en blandning av äldre och yngre spelare. Det är mest spelare med anknytning till Nordmark. Omstarten beror på att man vill ha en A-lagsverksamhet inom föreningen, säger han och tillägger:

- Det är viktigt för barnen i klubben att ha något att se upp till. Det är vikigt för dem att se att det finns ett A-lag, att det finns något som skapar ett driv att fortsätta uppåt. För barnen är det allt, de vet inte om vi spelar i Allsvenskan eller i division 7, de ser ändå A-laget som stjärnor. Jag tycker att det är kul att klubben tar det här initiativet och satsar på en A-lagsverksamhet igen.

"Viktigt för byn"

Han själv kommer att vara en del av laget.

- Jag har sagt att jag ska vara med och spela i den mån jag kan.

I dagsläget finns det inte någon klar tränare för laget.

- Det är inget som är klart än, men det finns namn som man har jobbat med så det är på gång.

Han tycker att det är "bra och viktigt för byn" att föreningen satsar.

- Det är viktigt med en bredd och Nordmarks IF som förening har alltid funkat bra, det har varit en proffsig klubb för att vara en byklubb, avslutar han.

Artikeltaggar

FotbollNordmarks IFNordmarkshyttan

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare