Nytt poddavsnitt ute: Evelina blev våldtagen av sin partner

Mänskligt | Saker vi inte pratar om
PUBLICERAD:
FT:s reportrar Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg står bakom podden ”Saker vi inte pratar om”.
Foto: Samuel Andrésen
SAKER VI INTE PRATAR OM. Nu finns ett nytt poddavsnitt ute av ”Saker vi inte pratar om”. Avsnittet handlar om Evelina från Lesjöfors som blev våldtagen av sin partner. Avsnittet går att lyssna på där poddar finns.
Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg ser fram emot att fortsätta släppa avsnitt om gripande livsöden.
Foto: Samuel Andrésen

Avsnittet om Evelina är nummer sex i ordningen av podcasten ”Saker vi inte pratar om”. I avsnittet får man lyssna på Evelinas historia där hon berättar om att hennes partner valde att förgripa sig på henne sexuellt.

FT:s reportrar Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg hoppas att många vill lyssna.

– Mäns våld mot kvinnor är ett viktigt ämne och det här avsnittet borde alla lyssna på. Intervjun var mentalt jobbig att genomföra men både jag och Emely tycker att detta är så viktigt, säger Sanna Aronsson Sandberg.

Tidigare har podcasten ”Saker vi inte pratar om” tagit upp ämnen som adoption, cancer, mobbning, diagnoser samt hur det är att förlora ett barn.

– Det känns kul att det blivit några avsnitt nu och vi hoppas att vi får fortsätta att spela in fler avsnitt framöver där vi kan dela med oss av andras livsöden och gripande berättelser till er lyssnare.

Du kan klicka dig vidare och lyssna på avsnittet här:

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.