Hoppa till huvudinnehållet

Staen sportcenter känns inte rätt för den nya idrottshallen

Publicerad:
I höst kommer kommunen kunna inviga den nya idrottshallen i Filipstad. Nu får namnet Staen sportcenter kritik.
I höst kommer kommunen kunna inviga den nya idrottshallen i Filipstad. Nu får namnet Staen sportcenter kritik. Foto: Filip Kowalski

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag trodde det var ett skämt när jag läste att den nya idrottshallen hade fått namnet Staen sportcenter.

Hur kan man döpa en anläggning efter ett lokalt slanguttryck som ingen utanför 50 skyltarna kan uttala. Vem har bestämt att detta namn var det bästa av alla som kom in som förslag? Enligt mig så är nog dom flesta av dom andra namnen bättre. Staen har jag för mig kommer från fotbollen i början av 90-talet. Hockeyn har sedan 2015 jobbat upp det med tryck på mössor, tröjor, solglasögon med mera, om jag får sticka ut hakan lite så kan jag nästan säga att får man höra någon säga staen så är det hockey man kommer att tänka på. Jag pratade med innebandyns starke man Robban Hedlund häromdagen och han undrade vad staen har med innebandyn att göra. Vi kanske skulle döpa om Wasahallen till Spången arena? Tycker bara att detta namn känns konstigt att sätta på en sporthall. Nej ta ut några namnförslag gör någon röstning på sociala medier.

Gör om och gör rätt.

Mats Eriksson, ordförande, FIF Hockey

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKFilipstads IFInsändare