Sportkrönika: På återseende – men hejdå för nu

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sanna Aronsson Sandberg
Foto: Emely Wallo Bergare
Hösten och våren har innehållit både segrar och förluster för våra innebandy- och ishockeylag. Guldhattar för vissa medan nerflyttning väntar för andra. Spelare och tränare har slitit, svettats och engagerat sig och nu knyts säcken ihop för den här gången och visst finns det lite vemod i det?

Ikväll, fredag, spelar Filipstads innebandyherrar sin sista match för den här säsongen, utgången av den avgör vilken slutplacering laget får i tabellen, det kan bli allt från en tredjeplats till en sjundeplats. Damerna avslutade redan i lördags och slutade på en välförtjänt tredjeplats. Lesjöfors innebandydamer kammade hem seriesegern och fick sätta på sig guldhattar och Örnens herrlag har på slutet gått som tåget och raddat upp seger efter seger. Lesjöfors innebandyherrar hade det tuffast under säsongen, med hela 17 raka förluster.

FIF och HIK har lagt hockeyklubborna på hyllan för den här gången och seriespelet är färdigspelat. Det är inte annat än det känns lite tråkigt som sportreporter, när man vecka efter vecka under så lång tid följt hur alla matcher har gått för lagen som finns i FT:s bevakningsområde, helt plötsligt ska säga hejdå till bevakningen för den här gången. Visst, det är på återseende, men det känns ändå som ett avslut på något sätt.

När innebandy- och ishockeyserierna nu tar en paus tar nya seriespel vid. Nu är det fotbollens tur att ta plats. FT kunde förra veckan berätta om att Nordmark gör en omstart med sitt A-lag i division 7 och lyckligtvis har man ett fulltaligt lag igen - en kul nyhet för "bygden" efter att klubben tvingats dra sig ur division 5 under våren 2021.

Nyedshov höll sig kvar i det så kallade värmländska finrummet, division 4, och det ska bli spännande att följa lagets utveckling där man verkligen har satsat på hård träning, nyförvärv och på en mentalitet i gruppen där det ska vara en självklarhet att "Hovet" ska vara ett givet lag i fyran.

Nykroppa och Lesjöfors har presenterat flertalet förlängningar och nyförvärv och redan i morgon, lördag, möter Nykroppa Bråten i den första träningsmatchen för säsongen, sedan i slutet av april - början av maj vankas det seriespelsstart för lagen. Filipstads tidning har många lag att följa och bevaka, men lite sorgligt är det faktiskt att just Filipstads IF inte kommer komma till någon start i division 5 i år.

Något som har engagerat FT:s läsare under den senaste tiden är valet av namn på den nya idrottshallen i Filipstad. Kommunen presenterade namnet Staen Sportcenter som det vinnande bidraget och reflektionerna kring det har varit - och är - många. Ordet Staen menar Mats Eriksson, ordförande i FIF, är ett lokalt slanguttryck, som ingen utanför 50-skyltarna kan uttala, inte heller kan det ha varit det bästa namnförslaget. Han menar också att uttrycket förknippas med ishockey, inte med innebandy, så varför inte döpa om Wasahallen till Spången Arena skriver han ironiskt i sin insändare som ni kan läsa på sidan 2.

Nu tackar jag av innebandy- och ishockeysäsongen 2021/22, det har varit kul att följa er alla, se er kämpa där på planen. Nu välkomnar jag i stället fotbollssäsongen med öppna armar och väntar med spänning på om namnet Staen Sportcenter består när nya hallen öppnar upp och det är dags för innebandy till hösten igen.

Så här jobbar FT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.