Hoppa till huvudinnehållet

Rolf Mårth har plockat fram gitarren igen - ska spela under friluftsgudtjänsterna

Publicerad:
Rolf Mårth kommer att sjunga och spela gitarr under Kristi himmelfärdsdag under friluftsgudtjänstena i Nordmark respektive Kittelfältet.
Rolf Mårth kommer att sjunga och spela gitarr under Kristi himmelfärdsdag under friluftsgudtjänstena i Nordmark respektive Kittelfältet. Foto: Marina Tallberg

Kristi himmelfärdsdag närmar sig.

Och det är då som Rolf Mårth kommer att låta gitarrens toner stiga mot himlen när han ska uppträda under friluftsgudstjänsterna som kommer att hållas i Nordmark respektive på Brattforsheden.

Att få höra Rolf Mårth tolka Nils Ferlin brukar vara det som kallas för balsam för själen.

På torsdag ges en chans att få höra en och annan visa när han ska ge en inblick i Nils Ferlins, Marina Tallbergs, Dan Anderssons respektive Karin Boyes repertoar.

Rolf Mårth kommer att ta plats på scenen under friluftsgudstjänsterna i Nordmark respektive Brattforsheden med anledning av Kristi Himmelfärdsdag.

– Det ska bli roligt. Jag har inte varit ute och spelat så mycket mot slutet, men det har blivit två spelningar på Värmlands museum i Karlstad med ett Nils Ferlinprogram samt en gemensam spelning med Rolf Carlsson under Filipstads gilles årsstämma. Det var lite roligt, för då körde vi ett program i två delar, först en del med vår egen musik, sen en del med Nils Ferlins låtar, berättar Rolf Mårth.

Den ena gudstjänsten kommer att hållas på södra Kittelfältet vid Stegelviken.
Den ena gudstjänsten kommer att hållas på södra Kittelfältet vid Stegelviken. Foto: Vega Holmström

Nu ser han fram mot att få spela under friluftsgudstjänsterna på torsdag, först vid Nordmarks hembygdsgård, därefter på södra Kittelfältet på Brattforsheden. Besökarna kommer därför få chansen att njuta av Rolf Mårths musik, men även få en möjlighet att spana in de gamla gruvloken i Nordmark eller ta en promenad till utsikten över Sundtjärnen.

Gudstjänsterna kommer att ledas av Bertil Stenekas, medan Katre Lehtsaar-Helmersson kommer att spela keyboard till psalmerna.

Filipstads församling som arrangerar friluftsgudstjänsterna kommer att få hjälp med kaffeserveringen i Nordmark av hembygdsföreningen medan besökarna uppmanas att ta med sin egen kaffekorg till Kittelfältet.

Artikeltaggar

BrattforshedenDan AnderssonFilipstads församlingKarin BoyeMarina TallbergNils FerlinNöje/KulturNordmarkshyttan

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.