Lokala politiker svarade på frågor från allmänheten

Publicerad:
Socialdemokraternas representanter Johan Larsson, Åsa Hååkman Eriksson och Marina Isaksson. Foto: Sven-Åke Karlsson

På tisdagen den 24 maj fanns lokala politiker på plats i biblioteket i Filipstad för att svara på frågor från allmänheten. Representanter från alla partier i Filipstads kommunfullmäktige deltog.

Varje parti fick ett bord dit besökare kunde komma och ha ett kort samtal med politikerna - en så kallad ”speed date”.

Om inte politikerna kunde besvara frågorna direkt så kunde de ta med sig frågan hem för att hitta ett svar och återkoppla senare. Personer som inte kunde eller ville ställa sin fråga på plats kunde skriva ner sin fråga på en lapp och lägga i en låda på biblioteket i förväg. Personalen som arbetar på biblioteket ställde sedan dessa frågor till politikerna.

Socialdemokraternas representanter på plats var Johan Larsson (S), Åsa Hååkman Eriksson (S) och Marina Isaksson (S).

– Vi hade ju en del folk som kom och frågade, men det var en handfull som kom till vårat bord. Det var ganska långa diskussioner så vi hade folk vid bordet under en lång tid, även om det kanske inte var så många personer. Det var även en del skriftliga frågor inlämnade sedan förut som vi tog med oss, berättar Johan Larsson (S).

Han berättar att det bland annat var en del frågor kring Stiftelsen Filipstadsbostäder och vad kommunen gör för turismen i kommunen.

Den här typen av möten tycker han är bra.

– Jag tycker att det är jättebra att möjligheten ges och att folk kan komma och ställa frågor direkt till oss och ha funderingar. Så att man kan få svaren direkt från oss politiker, säger Johan Larsson som inte själv vill peka ut någon valfråga som viktigast.

Han framhåller att det handlar om en helhet och att allt hänger ihop.

En bra ekonomi är dock en förutsättning, menar han.

– Ekonomin är grunden i allt för att få bra verksamheter.

Viktig trygghet

Christer Olsson (M) var också på plats med partikollegan Filip Dahlöv (M).

Christer Olsson tyckte att det var trevligt att få prata med besökarna.

– Vi fick även en del skriftliga frågor som jag har tittat på litegrann, berättar Christer Olsson och förklarar att svaren på frågorna troligen ska publiceras på kommunens hemsida.

Han förklarar att politikerna fick frågor om alla typer av ämnen.

– Det var allt från sociala frågor till lekparker, det var hela spannet om kommunala frågor som det handlade om.

  • Foto: Sven-Åke Karlsson
  • Foto: Sven-Åke Karlsson
  • Foto: Sven-Åke Karlsson
  • Foto: Sven-Åke Karlsson
  • Foto: Sven-Åke Karlsson

Han tycker att det var ett bra initiativ av biblioteket att arrangera detta.

– Jag tycker det är bra att få träffa allmänheten och att folk får möjlighet att träffa oss samtliga partier, så kan de jämföra vilka svar de får från partierna. Det var synd att inte det var fler som tog chansen att göra det.

Christer Olsson framhåller vikten av att få folk i egen sysselsättning och att därmed kunna minska försörjningsstödet.

– Det som ligger Moderaterna och mig varmt om hjärtat är trygghetsfrågorna. Om man tittar på polisens statistikuppgifter över antalet brott så har de inte ökat i kommunen, men känslan av trygghet bland folk är låg. Det tycker jag är en tråkig utveckling. Det finns en hel del att jobba med tillsammans med polismyndighet, sociala myndigheter och föreningsliv för att få en bättre upplevelse av staden.

Dessutom framhåller han vikten av att hela kommunen ska leva, även de mindre orterna. Därför pekar han på vikten av att bevara de små skolorna.

Artikeltaggar

Christer OlssonFilipstadNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare