Hoppa till huvudinnehållet

Har du fortfarande inte bestämt hur du ska rösta? Gör FT:s valkompass här

Publicerad:
Valkompassen är ett hjälpmedel om man inte bestämt sig för hur man ska rösta, eller om man bara är nyfiken.
Valkompassen är ett hjälpmedel om man inte bestämt sig för hur man ska rösta, eller om man bara är nyfiken. Foto: Sanna Emanuelsson

Är du osäker på hur du ska rösta i valet i höst? Nu är det inte lång tid kvar innan till valet i september. Vill du ha en vägledning hur du ska rösta, eller bara är allmänt nyfiken, kan du göra FT:s valkompass.

Valkompassen hjälper dig som väljare att hitta rätt bland partierna i riksdagsvalet. Den talar inte om hur du ska rösta men pekar ut åt vilket håll ditt intresse kan riktas.

Du hittar valkompassen här.

Valkompassen är framtagen av TT Nyhetsbyrån tillsammans med Christer Isaksson och Tommy Möller. Isaksson är journalist och författare med politik som huvudintresse, Möller är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet. De har lång erfarenhet av att arbeta med valkompasser och har gjort sådana sedan 2002 års val.

På samma sida kan du även ta dig genom SVT:s valkompass.

Artikeltaggar

DemokratiPolitikVal 2022

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.