Hoppa till huvudinnehållet

FT tar tempen i halvtid med...

Publicerad:
Foto: Pontus Lundahl/TT

Nu är det ett litet uppehåll från de pågående fotbollsserierna, FT har tagit tempen på spelare från Nyedshov och Nordmark som berättar hur de tänker kring vad som varit och vad som komma skall. I nästa "FT tar tempen i halvtid med..." kommer även Nykroppa och Lesjöfors, som också finns med i FT:s bevakningsområde, få svara på samma frågor.

...Sebastian Niittymäki, Nyedshov:

Sebastian Niittymäki, Nyedshov.
Sebastian Niittymäki, Nyedshov. Foto: Nyedhov

Nu är det lite uppehåll från fotbollen, hur tycker du det gått hittills för er så här i halvtid?

– Första halvan av säsongen har börjat väldigt bra för våran del och vi ligger för tillfället i mitten av tabellen med mer inspelade poäng än vad vi från start hade räknat med.

Om du ska nämna något som funkat bra respektive sämre, vad skulle det vara?

– Något som har varit en stor bidragande faktor till poängen är helt klart den lagmoral som finns i truppen och att alla gör jobbet för varandra.

Vad har ni för utmaningar när seriespelet drar i gång igen?

– Ser vi till truppen så har den inte varit speciellt bred, och till råge på det har vi haft en hel del sjukdomar och skador under första halvan av säsongen och det har påverkat oss negativt. När seriespelet sen drar igång så måste vi vara på hugget och inte känna oss nöjda med vart vi ligger i serien.

Om du får tippa vilken placering ni landar på i tabellen, vad tippar du?

– Jag gillar inte att tippa men fortsätter vi på samma inslagna väg så kommer vi sluta som femma i serien.

...Jack Rosö, Nordmark:

Jack Rosö, Nordmark.
Jack Rosö, Nordmark. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Nu är det lite uppehåll från fotbollen, hur tycker du det gått hittills för er så här i halvtid?

– Jag tycker att säsongen har sett bra ut, vi är ju obesegrade så det talar väl för ett gott resultat, vi har en rolig grupp med mycket folk när vi tränar, och det är det viktigaste, vi kör en dag i veckan för att få en god uppslutning och det tror jag är nyckeln till att resultatet blir bra på matcherna.

Om du ska nämna något som funkat bra respektive sämre, vad skulle det vara?

– Vi har en bra kemi i laget där vi har det roligt samt att vi är en seriös förening och det tycker jag vi har visat under matcherna, att vi spelar schysst och försöker lägga ”gnället” åt sidan, vi lirar i 7:an och tugg och fulspel hör inte hemma där, tycker iallafall inte jag. Något som har funkat lite sämre är väl att vi inte har vunnit fler matcher, skämt å sido, kanske våra avslut får jag svara på den.

Vad har ni för utmaningar när seriespelet drar i gång igen?

– Våra utmaningar blir att fortfarande spela schysst och att vi tar en match i taget, vi har ingen press på oss utan vi antar varje match som en utmaning och spelar utefter vilka förutsättningar vi har att jobba med.

Om du får tippa vilken placering ni landar på i tabellen, vad tippar du?

– Vi siktar väl på att hamna i toppen någonstans, man spelar ju för att vinna, sedan får vi se vart vi hamnar när serien är slut. Men vi har som mål att hänga kvar i sjuan, haha, avslutar han.

Artikeltaggar

FilipstadFotbollMolkomNordmarks IFNordmarkshyttanNyedshov

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.