Hoppa till huvudinnehållet

Laddar för fest i Nykroppa: ”Vi har stora förväntningar”

Publicerad:
På lördag är det dags för Nykroppadagen som arrangeras av Nykroppa Folkets park i samarbete med Nykroppa AIK och Gustaf Ryhed från Hotell Hertig Karl. Dagen bjuder på en rad aktiviteter - bland annat en veteranfotbollsmatch.
På lördag är det dags för Nykroppadagen som arrangeras av Nykroppa Folkets park i samarbete med Nykroppa AIK och Gustaf Ryhed från Hotell Hertig Karl. Dagen bjuder på en rad aktiviteter - bland annat en veteranfotbollsmatch.

Nykroppa laddar för fest - dit alla är välkomna.

På lördag, den 20 augusti, dukas det upp till familjeaktiviteter, klassiskt folkparkshäng, fotboll och nattsudd med trubadurunderhållning när Nykroppadagen arrangeras.

– Vi har stora förväntningar eftersom den här dagen är för alla kategorier, säger Rune Bratt, ordförande för Nykroppa Folkets park.

Många har nog dansat sig trötta på Nykroppanatta - ett sommarevenemang som för några år sedan lades ner.

Nu testar istället styrelsen för föreningen Nykroppa Folkets park, i samarbete med Nykroppa AIK och Hotell Hertig Karl, ett nytt koncept - Nykroppadagen.

Med aktiviteter från tidig eftermiddag till långt in på småtimmarna hoppas ordförande Rune Bratt på god uppslutning. För här lovar han, finns något för de allra flesta.

– Dagen börjar med en familjefest - för de yngre är det ansiktsmålning och käpphästhoppning och för de lite äldre är det utställning med a-traktorer. Då får de visa upp sina a-traktorer och den som faller mest i smaken får ett pris, avslöjar han och fortsätter:

– Vi försöker göra något för alla kategorier - de äldre de får ägna sig åt traditionellt folkparksnöje - skjutning med gevär, pilkastning och sådana där saker.

Då det i dag inte finns ett överflöd på bevarade folkparker är det viktigt att hålla fast vid de som ändå existerar, menar Rune.

– Vi försöker ordna så det blir lite mer fart på det här. Nya styrelsen, som tillträdde för något år sedan, har bemödat sig med att blåsa lite mer liv i parken. Och det här är ett steg i den riktningen.

Föreningen Nykroppa Folkets park har för avsikt att blåsa nytt liv i den gamla folkparken och satsar på aktiviteter de tror går hem i bygden.
Föreningen Nykroppa Folkets park har för avsikt att blåsa nytt liv i den gamla folkparken och satsar på aktiviteter de tror går hem i bygden. Foto: Göran Persson

Efter familjeaktiviteterna i parken är det avspark för en veteranfotbollsmatch på Hammarvallen. Här möter forna spelare dagens A-lag.

– Det blir ingen 90 minuters-match utan vad de äldre har kondition till, säger Rune och tillägger:

– Direkt efter öppnar vi puben i Folkets park, i dansrotundan och serveringen. Allt annat är gratis men på kvällen är det inträde och ålderskontroll.

Under kvällen kommer även trubaduren Sixten att spela. Underhållningen och ölserveringen sker i samarbete med Hotell Hertig Karl.

– Gustaf Ryhed (som driver och äger Hertig Karl, reds.anm) sköter det där med serveringen enligt konstens alla regler, vi har inga sådana rättigheter, berättar Rune.

Gustaf Ryhed som äger och driver Hotell Hertig Karl står för serveringen och underhållningen under lördagskvällen.
Gustaf Ryhed som äger och driver Hotell Hertig Karl står för serveringen och underhållningen under lördagskvällen. Foto: Filip Kowalski

Folkets park-föreningen har stora förväntningar på ett gott deltagande till helgens aktiviteter, liksom de hoppas att andra inplanerade evenemang kommer falla väl ut.

– Vi försöker åstadkomma något under hela året. Senare i höst, den 20 oktober, kommer Titti Sjöblom, Alice Babs dotter, med sin partner. Då blir det en konsert i biosalongen. Och det har vi också stora förväntningar på - att den typen av artist ska gå hem här i bygden. Vi har tidigare haft The Hebbe Sisters och de har slagit väldigt väl och då tänkte vi att det kanske Titti också gör, säger Rune och berättar att den populära systertrion även i år kommer till folkparken för att hålla julkonsert

– Den 1 december då kommer Hebbe Sisters tillbaka.

En av Nykroppadagens höjdpunkter är veteranfotbollsmatchen som spelas mellan dagens A-lag och forna spelare. Denna bild är från en veteranmatch som utspelade sig  på Hammarvallen 2016.
En av Nykroppadagens höjdpunkter är veteranfotbollsmatchen som spelas mellan dagens A-lag och forna spelare. Denna bild är från en veteranmatch som utspelade sig på Hammarvallen 2016. Foto: Emely Wallo

Artikeltaggar

Hotell Hertig KarlNöje/KulturNykroppaNykroppa AIKNykroppa Folkets park

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.