Hoppa till huvudinnehållet

TILL MINNE: Tord Hagman

Publicerad:
Tord Hagman njöt av naturen och många av hans promenader gick förbi Hemtjärn. Foto: Rolf Mårth

Den 27 juli i år avled Filipstadsbon Tord Hagman i en ålder av 87 år efter en kortare tids sjukdom.

Han gick genom livet med vänlighet och omtänksamhet som ledord.

Tord Hagman föddes den 10 mars 1935 i ett arbetarhem på gamla Skojaråsen i Filipstad.

Jag har varit bekant med honom i stort sett hela livet, men de sista tio-tolv åren tog vi många promenader tillsammans. Under dessa var han en outsinlig källa med historier från Åsenområdet. Han kunde berätta om människorna som en gång bott där och om alla som hade jobbat på Finshyttans bruk. Han hade så många minnen från förr att berätta att det inte kändes som vi promenerade - tiden bara försvann.

När promenaderna gick utmed den gamla järnvägsbanken vid Hemtjärn kom han ofta in på ett av sina stora intressen, skogen och naturen. Han kunde berätta det mesta om skogsduvor och strömstarar. Han gick sina promenader nästan varje dag, där han gick en slinga som bland annat passerade Finnshyttans herrgård, Talludden och det gamla brukskontoret i Finnshyttan.

Han fyllde sitt liv med intryck från naturen. Privat var han ingen utåtriktad person och han värderade familjelivet högt med tid tillsammans med sin fru och sin son med familj.

Något som kännetecknade honom mest var att han aldrig sa ett ont ord om någon annan människa. Den enda gången, mot slutet, som han kunde uttrycka något åt det hållet var när han sa något om Rysslands president Vladimir Putin - honom gillade han inte.

Under en stor del av sitt yrkesverksamma liv jobbade Tord Hagman i Postens tjänst.

Han var en rakt igenom fin och försynt person.

Lars-Inge Berg

Artikeltaggar

FamiljFilipstads kommunTill minne

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.