Hoppa till huvudinnehållet

Blandade känslor hos M: ”Hade hoppats på att det skulle se bättre ut”

Publicerad:
Det var aningen dämpad stämning på Moderaternas valvaka på Hotell Hertig Karl i Filipstad. TV4:as valdagsundersökning drog ner stämningen, medan SVT vallokalsundersökning höjde den lite grand. Filip Dahlöv följer dramat i mobilen.
Det var aningen dämpad stämning på Moderaternas valvaka på Hotell Hertig Karl i Filipstad. TV4:as valdagsundersökning drog ner stämningen, medan SVT vallokalsundersökning höjde den lite grand. Filip Dahlöv följer dramat i mobilen. Foto: Filip Kowalski

TV 4:s valdagsundersökning sänkte stämningen.

Kvarten senare höjde SVT:s vallokalsundersökning den något hos Moderaternas valvaka på Hotell Hertig Karl i Filipstad.

– Ja, vi blev lite gladare när vi såg SVT:s valundersökning, säger Moderaternas listetta i valet till kommunfullmäktige i Filipstad, Christer Olsson.

Moderaterna i Filipstad har drivit ett aktivt kampanjarbete under valrörelsen för att nå ett så bra resultat som möjligt i valen till riksdagen, regionfullmäktige respektive kommunfullmäktige.

När de stora TV-kanalernas undersökningar från valdagen presenterades, gällande valet till riksdagen, blev stämningen aningen dämpad på partiets valvaka. I TV4 fick partiet 16,0 procent av opinionen medan SVT:s motsvarande siffra visade 18,8 procent.

– Men jämfört med TV4:s undersökning ökade vi med 2,8 procent hos SVT, det gjorde ju stämningen lite gladare. Samtidigt är det klart att vi hade hoppats på att det skulle se bättre ut, säger Christer Olsson.

Och tillägger:

– Men resultatet kan ju svänga väldigt mycket under kvällen. Det här ju bara en vallokalsundersökning. Vi får hoppas att utvecklingen fortsätter uppåt för oss under kvällen.

Christer Olsson tror på en intressant kväll på Hotell Hertig Karl.

– Det kommer att bli väldigt spännande i kommunfullmäktigevalet och i regionfullmäktigevalet. Vi får se om de här tidiga undersökningar får några effekter här, för man kan ju rösta olika i de tre olika valen, säger han.

En resdag

Tidigare under dagen har Christer Olsson och många av hans partikamrater besökt vallokalerna i kommunen.

– Vi har tittat till vallokalerna så att det har funnits valsedlar och så att ingen har lagt över valsedlar över våra - för det har hänt under tidigare val, säger han.

Hur tycker du att stämningen har varit i vallokalerna?

– Generellt sett har den varit bra. Det vi kunde se här i Filipstad var att det var långa köer för att komma in. Jag tror att antalet röstande kan vara fler än vad det någonsin har varit.

Och det är ju positivt.

– Absolut! Ju fler som röstar desto bättre fungerar demokratin. Oavsett vad man röstar på är det viktigaste att man röstar.

LIVE: Följ med på Moderaternas valvakaLIVE: Följ med på Socialdemokraternas valvakaLIVE: Följ med på Sverigedemokraternas valvaka

Artikeltaggar

Filipstads kommunHotell Hertig KarlModeraternaNyheterVal 2022Valvaka

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.