Hoppa till huvudinnehållet

Efter 25 år hos Ica – nu tar FIF-bandyn nytt grepp för bingolottoförsäljningen

Publicerad:
Sören Larsson från Filipstads IF bandy hoppas att föreningens Bingolottokunder kommer att fortsätta att gynna föreningen även fortsättningsvis och köpa lotter på OK/Q8.
Sören Larsson från Filipstads IF bandy hoppas att föreningens Bingolottokunder kommer att fortsätta att gynna föreningen även fortsättningsvis och köpa lotter på OK/Q8. Foto: Filip Kowalski

När en dörr stängs öppnas oftast en annan.

Så blev det för Filipstadsbandyn som efter 25 års bingolottoförsäljning hos Ica Kvantum fick hitta nya vägar att sälja lotter.

– Vi har sedan ett år tillbaka haft ett samarbete med OK/Q8 som säljer lotter åt oss. Och det är där vi fortsättningsvis kommer att ha vår försäljning, säger Sören Larsson från FIF-bandyn.

Filipstadsbandyn har under många år varit överlägset bäst på att sälja bingolotter i Filipstads kommun. Ica Kvantum har haft en stor del i den framgången då Filipstads IF bandy har kunnat sitta i butiksentrén och sålt bingolotter.

– Bingolotto har varit och är fortfarande är en jätteviktig inkomstkälla för oss. Det är försäljningen av bingolotter som gör att vi kan driva bandyn vidare, säger Sören Larsson.

Tack för samarbetet

Inför säsongens försäljning ställdes dock Filipstads IF bandy inför ett huvudbry. Ica Kvantum meddelande föreningen att det inte längre fanns plats för dess bingolottoförsäljning i butiksentrén.

– Ja, efter 25 år på Ica är den sagan nu slut, säger Sören Larsson från FIF-bandyn.

Klubben hade förstås gärna fortsatt med försäljningen inne på Ica. Sören Larsson är dock noga med att påpeka att det finns en förståelse för Icas beslut och att det inte finns några onda känslor kring det.

– Vi skulle vilja rikta ett tack till Roland Levin (Filipstads tidigare Ica-handlare) för att han en gång i tiden lät oss sälja bingolotter inne på Ica. Vi vill även rikta ett tack till Christian Liljestrand (den nuvarande Ica-handlaren) för det samarbete som har varit. Nu hoppas vi på ett fortsatt bra samarbete med våra kunder, så att vi kan hålla vår verksamhet levande, säger Sören Larsson.

Här finns lotterna

Ja, att föreningen inte längre har möjligheten att sälja bingolotter på Ica innebär inte på något sätt att försäljningen kommer att upphöra.

– Alla kunder som vill fortsätta att gynna Filipstadsbandyn och ett aktivt föreningsliv i kommunen kan köpa lotterna på OK/Q8 som kommer att hjälpa oss med försäljningen, säger Sören Larsson.

Och tillägger:

– Det går att köpa lotter med kontanter, men det går även att köpa dem med hjälp av betaltjänsten Swish. Det går också att stötta oss genom att prenumerera på lotter och det finns även en möjlighet att ta kontakt med mig på telefon, så kör jag ut lotter till den som vill ha.

Artikeltaggar

BandyBingolottoFilipstadFilipstads IFFöreningslivNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.