Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen uppfyller krav på tillgänglig webbplats

Publicerad:
Camilla McQuire är näringslivschef i Hällefors kommun.
Camilla McQuire är näringslivschef i Hällefors kommun. Foto: Privat

Hällefors kommun är en av landets 50 kommuner som uppfyller kraven på tillgänglig webbplats. Kommunen framhåller medarbetarna fina insats för att se till att webbplatsen är tillgänglighetsanpassad.

Hällefors kommuns tillhör de sju procent av offentliga aktörer i landet som har en tillgänglig webbplats. Endast 130 av de 1 785 testade webbplatserna lever upp till kraven. Och av de 130 aktörerna är 50 kommuner.

- Det är tack vare duktiga medarbetare som under lång tid sett till att vår webbplats är tillgänglighetsanpassad, säger Camilla McQuire, kommunikations- och näringslivschef i Hällefors kommun, i ett pressmeddelande.

Följer riktlinjer

En tillgänglighetsanpassad webbplats ska kunna användas och läsas av alla, oavsett personens förmåga eller eventuella funktionshinder.

År 2020 kom lagen om att alla webbplatser inom offentlig sektor ska vara tillgänglighetsanpassade.

Viktig tillgänglighet

Varje år undersöker företaget Funka hur landets offentliga verksamheter uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

-Digital inkludering är viktigt för Hällefors kommun och att tillgängliggöra webbplatsen även för personer med nedsatt förmåga är något kommunen jobbar ständigt med. Alla ska kunna ta del av informationen på vår webbplats. Därför är det bra att denna undersökning görs, för det blir ett kvalitetsmått för oss.

Artikeltaggar

HälleforsHällefors kommunNyheter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.