Hoppa till huvudinnehållet

Veckans blåljus – småbrott, domar och en dödsolycka

Publicerad:
Det här har hänt under veckan som gått.
Det här har hänt under veckan som gått. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna.

En man och en kvinna ska enligt en polisanmälan ha tagit sig in på en handelsträdgård under söndagen. De ska enligt vittnen ha stulit växter samt lekt med en tändare.

En hyresvärd i Filipstad har polisanmält att någon har brutit sig i åtta källarförråd.

En man i 30-årsåldern i Filipstad har polisanmälts misstänkt för grov olovlig körning.

En 48-årig man i Storfors misstänks ha misshandlat en kvinna med både slag och sparkar. Nu har åklagarkammaren i Karlstad lämnat in en stämningsansökan mot mannen till Värmlands tingsrätt.

En man i 50-årsåldern från Nykroppa har dömts till fängelse i två och ett halvt år för åtta olika brott. Bland annat har han gjort sig skyldig till flera fall av misshandel, stöld och narkotikabrott.

En 17-årig pojke avled efter en svår frontalkrock mellan en lastbil och A-traktor natten mot torsdagen. Ytterligare två unga personer drabbades.

Under vecka 37 var det dags för den nationella trafikveckan. Då gjordes ett antal trafikkontroller runt om i hela Sverige. I Filipstad och Storfors genomfördes hastighetskontroller på de större vägarna.

Under tisdagskvällen gjorde nationella insatsstyrkan en utryckning till Nykroppa, detta efter att polisen skulle göra en husrannsakan på grund av misstanke om vapenbrott.

Systembolaget i Filipstad har polisanmält två stölder. Den ena var vid 17-tiden på torsdagen, den andra vid 16-tiden på tisdagen.

Artikeltaggar

A-traktorBrottBrott & blåljusFilipstadNykroppaStölderStorfors

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.