Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Filipstad: ”Trevligt med premiärvinst i den nya hallen”

Publicerad:
Jacob Karlsson, till höger, firar ett av målen tillsammans med Zackarias Lindgren och Isak Hultgren, längst till vänster.
Jacob Karlsson, till höger, firar ett av målen tillsammans med Zackarias Lindgren och Isak Hultgren, längst till vänster. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Under lördagen fortsatte invigningen av den nya sporthallen. Innan matchen bjöds det på tilltugg och dryck och publiken fick ställa sig upp och sjunga nationalsången. Filipstads herrlag kom inspringandes på planen tillsammans med föreningens juniorspelare och sedan bjöd de på ett riktigt målkalas. Matchen mot Åmål slutade 17–7 (3-0, 6-3, 8-4) till Filipstads favör.

Filipstads Daniel Bjord och David Endl ville åt samma håll.
Filipstads Daniel Bjord och David Endl ville åt samma håll. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

– Det är så klart trevligt med premiärvinst i den nya hallen. Den nya hemmaplanen. Jättekul att få till en seger sedan är jag inte helt nöjd med matchen, säger Morgan Lindgren, Filipstads tränare och tillägger:

Filipstads Joel Haraldsson vid bollen.
Filipstads Joel Haraldsson vid bollen. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

– Framåt är det ett stort plus, vi gör 17 mål, men bakåt är jag inte nöjd. Vi släpper in sju mål och det är alldeles för mycket. Åmål var inte värda sju mål. Det känns som om det är för enkelt att göra mål på oss, så under veckan ska vi försöka lista ut vad vi ska ändra på.

Filipstads IBK:s ordförande Robert Hedlund hyllades med blommor.
Filipstads IBK:s ordförande Robert Hedlund hyllades med blommor. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

När det kommer till målkalaset gjorde Jacob Karlsson fyra mål, Daniel Bjord levererade tre, David Endl och Sebastian Niittymäki likaså. Övriga mål stod Joakim Jakobsson, Fabian Koljo-Gran, Zackarias Lindgren och Eric Stjerngren-Jonestad för.

Tillsammans hand i hand med föreningens juniorspelare gjorde A-laget sin entré i den nedsläckta sporthallen.
Tillsammans hand i hand med föreningens juniorspelare gjorde A-laget sin entré i den nedsläckta sporthallen. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Artikeltaggar

ÅmålDaniel BjordDavid EndlFilipstadFilipstads IBKInnebandyInvigningarJacob KarlssonJoakim JakobssonMorgan LindgrenZackarias Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.