Hoppa till huvudinnehållet

Rutin tar Örnen till nya höjder: ”Jag var en spelande lagkapten som tränade mina lagkamrater”

Publicerad:
Alexandra Lundh började i Örnens damlag redan som tolvåring, nu har hon fixat sin tränarlicens och tar över som assisterande tränare.
Alexandra Lundh började i Örnens damlag redan som tolvåring, nu har hon fixat sin tränarlicens och tar över som assisterande tränare. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Alexandra Lundh har definitivt spelat längst av spelarna i det unga laget som SK Örnen i år ställer upp med. Hon startade sin innebandykarriär i damlaget redan som tolvåring och att hon besitter stor rutin går det inte att ta miste om när FT möter henne.

– Jag känner mig inte gammal, men jag är verkligen äldst, säger hon och skrattar.

Alexandra Lundh berättar att hon tycker att laget står för glädje, rutin och potential.
Alexandra Lundh berättar att hon tycker att laget står för glädje, rutin och potential. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

2019 var det Daniel Johansson (som sedan tränade Filipstads IBK:s damlag reds. anm) som tränade Örnens damlag. När han var tvungen att operera sin höft fick Alexandra en större plats i föreningen.

– Jag tog över och blev den spelande lagkaptenen som tränade mina lagkamrater, säger och tillägger:

– Det var 2019, sedan 2020 var det flera spelare från laget som ville prova på att utvecklas på andra orter i andra lag och det drabbade oss hårt vilket ledde till att vi fick lägga ner så vi hade inget lag 2020.

Men under säsongen 2021/22 tog Jerry Magnusson initiativet att dra i gång ett damlag igen och tränade även laget, åter igen ställde Alexandra upp med stöttning för att hjälpa honom.

– Han drog ett stort lass och jag ville stötta honom för att få i gång allt igen.

Nu, säsong 2022/23, är det Thomas Bergqvist som har huvudtränaransvaret men Alexandra har även detta år en större roll än att vara på plan.

– Thomas tränade mig från att jag var tio år, det var den bästa tiden, han är väldigt auktoritär i sitt ledande och det är jag också. Det är väldigt högt i tak. Jag är nu assisterande tränare tillsammans med honom för laget, säger hon och tillägger:

– Jag fixade min tränarlicens förra veckan faktiskt!

Hon ser positivt på den "nygamla" rollen:

– Jag har jobbat inom förskolan men det är skillnad med barn på fem, sex år jämfört med att coacha äldre. Men jag tycker det är kul att få nya perspektiv. Det är ett ungt nysvetsat lag i år, många går fortfarande på gymnasiet, men vi har höga mål. Vi kom trea i tabellen förra säsongen och det blev ett sammansvetsat lag trots att vi kom från fem olika gäng. I år är det samma gäng plus två nyförvärv, säger hon.

Hon tycker att det känns bra nu när seriespelet har dragit i gång.

– Vi har spelat två matcher nu och det känns bra. Jag tycker att vi är i god form men vi vill utvecklas mer och vi är aldrig nöjda. Dock har vi glädjen, gemenskapen, viljan, potentialen och rutinen. Nu gäller det mest att lära känna Thomas och hans ledning, sånt blir ju alltid lite nytt, avslutar hon.

Artikeltaggar

Daniel JohanssonFilipstads IBKInnebandyNyförvärvÖrnenSK ÖrnenThomas Bergqvist

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.