Hoppa till huvudinnehållet

Fem spelare från gymnasiet ska jaga medaljer med Värmland

Publicerad:
När trupperna till Värmlandslagen som ska spela i distriktslags-SM togs ut fick Spångbergsgymnasiet och Filipstad med fem spelare. Ebba Degerstedt i flickor 05-laget som ska spela i Umeå den 3-6 november, samt Liam Nyheim (till vänster), Dino Haraldsson, Hampus Strand och Ludwig Sandahl som ska spela med pojkar 06-laget i Nyköping den 5-8 januari.
När trupperna till Värmlandslagen som ska spela i distriktslags-SM togs ut fick Spångbergsgymnasiet och Filipstad med fem spelare. Ebba Degerstedt i flickor 05-laget som ska spela i Umeå den 3-6 november, samt Liam Nyheim (till vänster), Dino Haraldsson, Hampus Strand och Ludwig Sandahl som ska spela med pojkar 06-laget i Nyköping den 5-8 januari. Foto: Filip Kowalski

Glädjen är stor på Spångbergsgymnasiets innebandyprofil.

När trupperna till Värmlandslagen togs ut till distriktslags-SM fanns sammanlagt fem elever från gymnasiet med i de olika trupperna.

Ebba Degerstedt ska spela i flickor 05-laget i Umeå den 3-6 november, medan Liam Nyheim, Dino Haraldsson, Hampus Strand och Ludwig Sandahl ska till Nyköping den 5-8 januari med pojkar 06-laget.

Filipstads IBK och Spångbergsgymnasiet kommer att vara välrepresenterat när det ska spelas om medaljerna i distriktslags-SM.

Backen Ebba Degerstedt, som är inne på sitt andra år på Spångbergsgymnasiet, kommer att resa till Umeå på onsdag i nästa vecka. Hon ser fram mot äventyret, även om bussresan väntas ta tolv timmar.

– Det ska bli kul. Jag kommer att få lära känna många nya människor. Och självklart ska vi göra vad vi kan för att vinna, säger hon.

Tacksam för chansen

Mästerskapet skulle egentligen ha spelats under våren, men blev flyttat till hösten på grund av coronapandemin.

– För min del var det tur att det blev så, för jag hade inte fått vara med annars, säger hon.

Dino Haraldsson sätter fart på bollen under en övning.
Dino Haraldsson sätter fart på bollen under en övning. Foto: Filip Kowalski

Hon är både tacksam och glad över att hon fick chansen i truppen. Beskedet att hon tagit en av platserna kom dock som en överraskning.

– Jag trodde inte att jag skulle få en plats, men så fick jag ett sms om att jag hade blivit uttagen, säger hon.

Vad tror du att du kan bidra med till laget?

– Jag ska försöka och bidra till att vi ska vinna matcherna, jag ska göra vad jag kan. Det jag kan bidra med är ett stabilt backspel.

Till vardags är hon en del av Filipstads damlag, men när Spångbergsgymnasiet tränar delar hon plan med bland andra Liam Nyheim, Dino Haraldsson, Hampus Strand och Ludwig Sandahl som också ska representera Värmland under sitt distriktslags-SM.

– Det är bra att tjejer och killar får träna tillsammans på innebandyprofilen, det är utvecklande. Jag tycker också att det är bra att innebandyn är ett ämne som man kan få betyg i, säger Ebba Degerstedt.

Stolt instruktör

En av gymnasiets instruktörer, Robert Hedlund, ser också bara fördelar med att damjuniorer och herrjuniorer får en möjlighet att träna tillsammans på skoltid.

– Hos oss får eleverna mer individuell träning jämfört med träningen som de får i sina respektive klubblag, säger han.

Och han är stolt över att fem spelare som går på Spångbergsgymnasiet får chansen att spela distriktslags-SM.

– Det här visar att vi har en hög kvalitet på undervisningen. Vi fick med fem spelare, men vi har många fler som är med och knackar på dörren och som tar kliv i utvecklingen, säger Robert Hedlund.

Och tillägger:

– Det känns bra att vi har en skola som satsar på specialidrott. Vi har inte enbart innebandy att söka på Spångbergsgymnasiet, utan vi har ryttare och tidigare hade vi även skidåkare. Möjligheterna är stora om man vill ha en viss idrott på schemat.

Liam Nyheim är en av många av Filipstads framtidsspelare.
Liam Nyheim är en av många av Filipstads framtidsspelare. Foto: Filip Kowalski

Artikeltaggar

FilipstadFilipstads IBKGymnasieskolanInnebandyMedaljerSpångbergsgymnasietTräningUmeåVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.