Hoppa till huvudinnehållet

Människorov, stöld och olycka –här är veckans blåljusnyheter

Publicerad:
Veckans blåljusnyheter.
Veckans blåljusnyheter. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

En singelolycka inträffade i Silvergruvan under söndagsförmiddagen. En man i 65-årsåldern körde omkull med sin motorcykel och fördes till sjukhus med ambulans för vidare vård.

Under eftermiddagen blev en man i 60-årsåldern omringad av för honom kända personer i Filipstad. Det är oklart hur, men i samband med det ska mannen ha blivit av med sin mobiltelefon och sitt bankkort.

Mellan söndagen och måndagen blev en man i 60-årsåldern i Nykroppa utsatt för en stöld i sitt hem. Han varit på middag hos några vänner under söndagen – och när han vaknade hemma under måndagen hade hans bostad blivit genomsökt av någon.

Under natten till onsdagen bröt sig någon in i en grävmaskin som stod parkerad utmed riksväg 63 i Filipstad.

Tre män i Filipstad misstänks ha fört med sig en man från hans lägenhet mot hans vilja. Deras mål ska ha varit att pressa mannen att betala en större summa pengar.

En man i Filipstad har dömts vid Värmlands tingsrätt för penningtvätt. Han har tagit emot pengar för en fejkad Blocket-annons.

En 30-årig man hade 6,53 gram cannabis på sig när han kontrollerades av polisen på Viktoriagatan i Filipstad den 21 september.

Artikeltaggar

BlocketFilipstadNykroppaOlyckorOlyckor och katastroferSingelolyckorStölderVärmlands tingsrätt

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.