Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Nu är det alltså hög tid att börja bli ”oroliga”?

Publicerad:
Filip Dahlöv, moderat politiker i Filipstad.
Filip Dahlöv, moderat politiker i Filipstad. Foto: Mattias Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik på insändaren ”Vi är oroliga!” från Socialdemokraterna i Filipstads kommun, FT den 25 oktober.

Socialdemokraterna i Filipstads kommun går i tisdagens upplaga av Filipstads tidning ut och flaggar för vilka oroliga tider som väntar nu när ett majoritetsskifte väntar. Det är dags att nedstiga från sina höga hästar och se sig själva i spegeln. Filipstad har i decennier upplevt en stor urbanisering, vackra byggnader har rivits och ersatts med socialdemokratins groteska kubiska ”praktbyggen”, gymnasieprogram har lagts ner, barnfattigdomen har ökat, försörjningsstödet har skjutit i höjden och nu har Filipstads kommun en så hög belåningsgrad, att frågan är om kommunen kommer att kunna satsa något de kommande 30-50 åren på andra nödvändiga byggen och renoveringar som kan komma längs vägen, för att nämna några problem. Det, alltså verkligheten, gör i alla fall mig mer orolig än vad som står i ett valmanifest inför ett val.

Icke att förglömma är att det har funnits ETT styre, som stått stadigt i ett halvt sekel, medan man helt oemotsagt kunnat gå vartåt man än känt och behagat. Men nu är det alltså slut på det och socialdemokratin låter det inte ens gå en vecka efter den nya fullmäktigemajoriteten tillträder, innan man iscensätter smutskastningen och skrämseltaktiken.

Att de inte skäms. Speciellt när den tidigare oppositionen, trots stora möjligheter till att ta billiga politiska poäng från majoriteten under valrörelsen, valde att fokusera på sin egen politik och hålla gott debattklimat.

Nu står vi alltså här, den nya majoriteten i Filipstads kommun. Det första majoritetsskiftet i kommunen på 50 år och jag är fullt övertygad om att ingen av oss tror att det kommer att bli en enkel resa att vända på skutan. Det kommer bli fyra svåra år som kommer att kräva tuffa beslut, innovativa lösningar, tydligt ledarskap och en ny vision. Något vi ej kan sticka under stolen.

Men, jag varken vill eller tänker vara en domedagsprofet. Filipstads kommun, ifrån Lesjöfors, till Nordmark, till Brattfors och ner till Nykroppa, är en fantastisk plats med enorm potential, för att inte glömma alla mindre byar. Jag vill vara en del i att Filipstad blir, som vår slogan säger; Bra Mycket Bättre. Det är möjligt, men det krävs något nytt och friskt. Det kommer vi att jobba för och det är vad invånarna i Filipstad har gett oss mandat till.

Filip Dahlöv

Moderaterna i Filipstad

Filipstadssamverkan

Artikeltaggar

BrattforsFilip DahlövFilipstadFilipstads kommunInsändareLesjöforsModeraternaOroligheterPolitikPolitiska system och ideologierSamhälleSocialdemokraternaVal