Hoppa till huvudinnehållet

Konstkupp, misshandel och åtal – här är veckans blåljusnyheter

Publicerad:
Veckans blåljus i Filipstad.
Veckans blåljus i Filipstad.

Polisen och räddningstjänsten i Filipstad har haft en del att göra under den gångna veckan. Här är FT:s artiklar om veckans blåsljusnyheter. Klicka på länkarna för att se artiklarna från veckan som gått.

En man i 20-årsåldern ska ha misshandlats under en fest på fredagskvällen i Persberg, Filipstad. En anmälan om misshandel och olaga hot har upprättats.

Ny statistik visar att antalet A-traktorer blir fler – liksom olyckorna. Trafikpolisen Petter Magnusson vill se ett totalförbud.

En tjuv med förkärlek för vassa föremål har slagit till i Filipstad. Personen har bland annat stulit en kniv och en yxa.

Någon eller några har försökt göra inbrott i ett hyreshus i Filipstad. På småtimmarna på torsdagsmorgonen ska okända personer har brutit upp dörrar och ett proppskåp.

Stora Enso har polisanmälts efter att ha avverkat skog i Brattforshedens Natura 2000-område. Det är länsstyrelsen som har polisanmält avverkningen.

En ovanligt konstintresserad tjuv har härjat i Filipstad. Hen har stulit inte mindre än sex tavlor från ett källarförråd.

Någon har stulit flaskor med alkoholhaltig dryck från Systembolaget i Filipstad. Polisen kan dock ha goda chanser att få reda på vem den skyldige är eftersom lokalen är kameraövervakad.

En 18-årig man i Filipstad har åtalats misstänkt för olovlig körning. Åklagaren har föreslagit att målet ska avgöras utan rättegång och ett strafföreläggande har därför utfärdats, dock har 18-åringen inte hörts av.

En drygt 25-årig man i Storfors har åtalats misstänkt för ringa narkotikabrott. Enligt åtalet ska mannen ha haft 0,78 gram cannabis.

En kvinna har åtalats misstänkt för stöld från en butik i Nykroppa. Enligt åtalet ska hon ha tagit varor för 2 800 kronor utan att betala.

En man har polisanmält att han utsattes för en stöld i samband med att han greps av polisen. Enligt anmälan ska han ha blivit av med en mobiltelefon och en dyr klocka som ska ha legat i hans ryggsäck.

En man från Hällefors har, tillsammans med två män från Örebro, åtalats misstänkta för flera grova brott. De åtalas för försök till utpressning, misshandel, olaga frihetsberövande, grovt olaga hot och ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

ÅtalBrattforshedenBrott, lag och rättFilipstadMisshandelNarkotikabrottOlaga hotPersbergSystembolaget

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.