Hoppa till huvudinnehållet

Ebba Degerstedt tog SM-brons med Värmland: ”Känns jättekul”

Publicerad:
Foto: Privat

Under helgen gick distriktslags-SM i innebandy av stapeln i Umeå. Filipstadstjejen Ebba Degerstedt var en del av Värmlands F-16 lag som spelade till sig en bronsmedalj. Det var första gången på fem år som ett lag från Värmland lyckats med bedriften att ta medalj.

I augusti stod det klart att Ebba Degerstedt blivit uttagen till Värmlandslaget och distriktslags-SM. Värmland gick obesegrade genom gruppen och vann kvartsfinalen. I semifinalen stod de regerande mästarinnorna Stockholm för motståndet och det blev för tufft. Man fick se sig besegrade med 5–0. Det spelades ingen bronsmatch under SM vilket innebar att Värmland kammande hem en bronsmedalj.

– Det känns jättekul. Vi är det första Värmlandslaget som tar medalj på fem år, säger Ebba Degerstedt.

Lång resa

Äventyret inleddes med en lång bussfärd till Umeå. Den tog nästan 12 timmar.

– Jag åkte hemifrån fyra på morgonen så det blev en tidig morgon, förklarar hon.

Trots att Ebba var ensam från Filipstad och inte kände någon sedan innan tyckte hon att hon kom bra in i gruppen.

– Vi åkte buss i 12 timmar och då hinner man lära känna varandra ganska bra. Dessutom bodde vi på hotell och vi som sov tillsammans kom varandra nära.

Tog stopp i semin

Redan dagen efter ankomst var det dags för den första gruppspelsmatchen mot Örebro. Inför sista perioden låg de under med 2–3 men efter en rejäl upphämtning kunde Värmland till sist vinna matchen med 9–3. Segrade gjorde man också mot Gävleborg och det slutade oavgjort mot Skåne.

– Det var när vi vann gruppen som jag förstod att vi är ganska bra, förklarar Ebba.

Efter en komfortabel seger i kvartsfinalen väntade tuffare motstånd i semin.

– Stockholm hade vunnit de senaste fem åren så det var en tuff match.

Trots förlust i semifinalen kunde alltså Värmland och Ebba glädjas åt den första medaljen på fem år.

Artikeltaggar

Filipstads IBKInnebandyMedaljerStockholmUmeåVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.