Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Örnen: ”Tar med många moment som utveckling”

Publicerad:
Alexandra Lundh menar att trots den tunga förlusten i lördags tar de med sig flera moment för utveckling till kommande matcher.
Alexandra Lundh menar att trots den tunga förlusten i lördags tar de med sig flera moment för utveckling till kommande matcher. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I lördags spelade Örnens damer bortamatch mot Hertzöga. Det blev ett tufft möte för Örnen som förlorade matchen med 14–1.

– Vi åkte till Hultsbergshallen med vetskap om att det blir vårt tuffaste möte för säsongen. Hertzöga kom med rutin och ett bra spelsystem som innebar mycket rörelse, bollinnehav och utrymme till skott, förklarar den spelande assisterade tränaren Alexandra Lundh och tillägger:

– Ett alternativ hade kunnat vara att backa hem och enbart spela försvarsspel men vi valde under denna match att försöka oss på det offensiva spelet också. Vi kom stundtals högt upp på deras planhalva men fick få ytor till att rulla boll på då de var starka och kontrade fort, och vi gav dem alldeles för mycket yta i vår försvarszon, förklarar hon.

Trots att det blev en tung förlust finns det mycket att lära och ta med sig framåt.

– Det blev en stor förlust, men vi tar med många moment som utveckling till kommande träningar och matcher, avslutar hon.

Mål Örnen: Alexandra Lundh. 

Artikeltaggar

HultsbergshallenInnebandyMolkomMotion och hälsaSK ÖrnenSportTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.