Hoppa till huvudinnehållet

Förlust i övertid för FIBK: ”Ännu en tung förlust – vi borde ha vunnit”

Publicerad:
Filipstad var det bättre laget under tisdagens match mot Edebäck. Dessvärre ville det sig inte för FIBK som drog på sig ännu en förlust.
Filipstad var det bättre laget under tisdagens match mot Edebäck. Dessvärre ville det sig inte för FIBK som drog på sig ännu en förlust. Foto: Sven-Åke Karlsson

I tisdagskväll tog Filipstad emot Edebäck i Filipstads sporthall. Matchen slutade i ännu en förlust för hemmalaget, efter förlängning, och trots att Filipstad var det bättre laget och borde, enligt tränare Morgan Lindgren, ha vunnit matchen gick det åter igen i motvind för FIBK.

– Det är ännu en tung förlust i övertid. Vi gör en väldigt bra match och vi borde ha vunnit. Vi skapar sjuka lägen men får inte in bollen, säger han.

Filipstads Theodor Nevanoja närmast bollen.
Filipstads Theodor Nevanoja närmast bollen. Foto: Sven-Åke Karlsson

Första perioden mellan Filipstad och Edebäck vann Edebäck som hade skapat sig en 2-0-ledning när perioden blåstes av. Dock var Filipstad mer på hugget i andra perioden och kvitterade till 2-2 genom Hampus Löfgren och sedan Jacob Karlsson.

– Vi är riktigt bra i defensiven, det är framåt som vi inte fungerar. Vi har lägena, men i det här fallet handlar det om självförtroende. Man håller i bollen en halv sekund för länge. Vi har vassa målskyttar i vårt lag som annars kan leverera men som sagt, nu handlar det om bristen av självförtroende.

Filipstads David Endl gjorde 3-2-målet för FIBK.
Filipstads David Endl gjorde 3-2-målet för FIBK. Foto: Sven-Åke Karlsson

I mitten av den tredje perioden kunde Filipstad ta ledningen med 3-2 genom David Endl, men med endast en minut kvar av matchen lyckades Edebäck kvittera till 3-3. I samma skede utvisades Filipstads målvakt Marcus Backman två minuter för osportsligt beteende samt tio minuter personligt straff och matchen gick sedan till förlängning.

Filipstads Gabriel Haraldsson i en närkamp.
Filipstads Gabriel Haraldsson i en närkamp. Foto: Sven-Åke Karlsson

Förlängningen skulle dock bli en kort sådan, redan efter 35 sekunder kunde Edebäck avgöra och vinna med 4-3.

– Det vi tar med oss är vår defensiva insats och nu jagar vi vidare efter trepoängaren, avslutar Morgan Lindgren.

Morgan Lindgren, Filipstads tränare till höger, spelaren Daniel Bjord till vänster.
Morgan Lindgren, Filipstads tränare till höger, spelaren Daniel Bjord till vänster. Foto: Sven-Åke Karlsson

Artikeltaggar

Daniel BjordDavid EndlEdebäckFilipstads IBKInnebandyJacob KarlssonMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.