Hoppa till huvudinnehållet

Bandymålvakten trivs i Elitserien

Publicerad:
Lesjöforsbördige bandymålvakten Johannes Gustavsson har påbörjat sin andra säsong i Elitserielaget Frillesås.
Lesjöforsbördige bandymålvakten Johannes Gustavsson har påbörjat sin andra säsong i Elitserielaget Frillesås. Foto: Privat

Lesjöforsbördige bandymålvakten Johannes Gustavsson har påbörjat sin andra säsong i Elitserielaget Frillesås. Efter ett bra första år med stort förtroende hoppas han nu på fortsatt utveckling. Dessutom sitter han på ett utgående kontrakt och vet därför inte vad som väntar efter säsongens slut.

Förra året tog Johannes Gustavsson steget från Boltic och Allsvenskan till Frillesås och Elitserien. Det innebar en flytt till Varberg och en ny vardag.

– Jag trivs bra i Varberg. Många av de nya spelarna bor också här. Förra året var vi mer utspridda, säger Johannes.

Han gör sin andra säsong i högsta serien och kan gå in med ett större lugn tack vare de erfarenheter han fått under sitt första år i klubben.

– Förra året var det mycket nytt och nervöst. Nu vad jag mer vad som väntar och kan därför fokusera mer på spelet.

Vad är största skillnaden i Elitserien?

– Det mesta egentligen, både taktiskt och individuellt. Man möter världsspelare nästan varje match.

Klarade nytt kontrakt

Under debutsäsongen fick han stort förtroende och vaktade målet i 21 av 30 matcher. Det slutade med kval där man i sista matchen säkrade nytt kontrakt och fortsatt spel i landets högsta serie.

– Det gick bra och jag fick stå många matcher. Vi var nära slutspel men tabellen var väldigt tajt. Istället blev det kvalspel mot tre andra lag och det avgjordes inte förens sista matchen som vi till sist lyckades vinna, förklarar han.

Vill fortsätta utvecklas

Årets säsong har redan dragit igång. Frillesås har haft en tung inledning med fyra raka förluster. Trots det ser Johannes hoppfullt på kommande matcher.

– Vi har mött tre av de bästa lagen i serien och ändå varit med i matcherna och gjort bra prestationer. Jag har stått alla fyra matcherna och det har gått helt okej.

Han sitter i dagsläget på ett utgående kontrakt men han hoppas på att kunna ta ytterligare ett steg i karriären.

– Det hade varit skönt att komma till ett lag som har bandyhall och gå inomhus på heltid. I Frillesås har vi pendlat till Göteborg för att träna på is. Därför hade det varit skönare att ha en hall att gå in i, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

AllsvenskanBandyFrillesåsGöteborgIF BolticJohannes GustavssonKarriärVarberg

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.