Hoppa till huvudinnehållet

Far och son spelade i samma lag – gjorde mål tillsammans

Publicerad:
Far och son: Liam Nyheim, 16, och Staffan Eriksson, 42.
Far och son: Liam Nyheim, 16, och Staffan Eriksson, 42. Foto: Privat

I fredagskväll hände det, något Filipstads IBK:s Liam Nyheim efterfrågat länge, att få spela en match tillsammans med sin pappa på planen trots att det var några år sedan han la innebandyklubban på hyllan.

– Han behövde i alla fall inte skämmas för mig, säger pappa Staffan Eriksson och skrattar.

Staffan Erikssons karriär som innebandyspelare avslutades för fem, sex år sedan men nu är han aktuell inom innebandyn som assisterande coach för A-laget.

– Jag har varit med och hjälpt till i U-laget för att Liam är med där och nu har han även blivit upplockad till A-laget så då fick jag frågan om jag inte kunde hjälpa till även i A-laget. Jag är alltid med Liam till träningar och matcher så jag kan ju lika gärna hjälpa till när jag ändå alltid är där, förklarar han.

I fredagskväll var det dags för Filipstads U-lag att ta emot Villastaden Kristinehamn i nya sporthallen. Då Filipstad var kort om folk fick Staffan frågan om han inte skulle hoppa in och spela också.

– Mojje (Filipstads tränare reds. anm) sa till mig att ”kan jag spela - så kan du spela” så så blev det.

Någon som blev extra glad för att Staffan tackade ja till ett inhopp var sonen Liam.

– Vi har alltid skämtat om det när han var yngre att det vore roligt om jag fortfarande orkade spela en match så vi kunde spela tillsammans. Liam har tjatat om det nu på slutet också så han tyckte att det var roligt att det blev av.

Det skiljer 26 år mellan Staffan, 42, och Liam, 16, men den åldersskillnaden verkade inte spela någon roll på planen. Det visade sig att far- och sonkonstellationen skulle funka galant. De gjorde nämligen två mål tillsammans.

– Det tog ett tag innan vi hittade varandra men i sista perioden gjorde vi ett varsitt mål assisterade av varandra.

Staffan stod även för fler mål under inhoppet.

– Jag gjorde fyra mål så han behövde i alla fall inte skämmas för mig. Men idag får han nog skämmas för mig för idag är jag väldigt stel, säger han avslutningsvis och skrattar.

Matchen slutade med vinst för Filipstad med 10–4.

Mål Filipstad: Staffan Eriksson, 4. Morgan Lindgren, 3. Liam Nyheim, 1. Elias Niittymäki, 1. Simon Morén, 1.

Artikeltaggar

FamiljFilipstads IBKInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.