Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad vinst för Örnen under Bröstcancermatchen: ”En fin slant”

Publicerad:
Det blev en efterlängtad seger för Örnens herrlag i fredags.
Det blev en efterlängtad seger för Örnens herrlag i fredags. Foto: Sven-Åke Karlsson

I fredags var det dags för Örnens evenemang Bröstcancermatchen. Det blev en lyckad kväll både för herrlaget, som kammade hem vinsten efter fyra raka förluster, samt för Bröstcancerföreningen i Värmland som fick en fin summa insamlad till föreningen.

Under fredagens match gick den frivilliga entrén till Bröstcancerföreningen i Värmland.
Under fredagens match gick den frivilliga entrén till Bröstcancerföreningen i Värmland. Foto: Sven-Åke Karlsson

– Det var ett lyckat event! Vi fick in en fin slant på den frivilliga entrén som gjorde att det blev en större slant utöver den fasta sponsringen, säger Alexandra Lundh, vice ordförande i Örnen.

I fredags var det dags för Bröstcancermatchen i Molkom sporthall. Matchen skulle egentligen ha spelats redan i oktober men då motståndarlaget valde att ställa in i sista minuten på grund av sjukdom och skador flyttades matchen till i fredags.

Matchen slutade 8–7 efter förlängning.
Matchen slutade 8–7 efter förlängning.

Intäkterna under kvällen gick oavkortat till Bröstcancerföreningen i Värmland och förutom att Örnen hade fått flera sponsorer som skänkte pengar kunde även publiken skänka en frivillig entré.

– Det var 160 i publiken och det var många som valde att skänka en slant så det blev många extra "spontanslantar" in. Bröstcancerföreningen var även på plats och gav ut information till de som kom dit och det blev ett gott samarbete mellan oss. De var väldigt nöjda och de var förvånade över mottagandet, så de var positivt överraskade och jätteglada över kvällen, säger Alexandra Lundh.

Även matchen för Örnens herrlag gick bra. Efter fyra raka förluster så blev det äntligen en seger, efter förlängning, under fredagskvällen mot Billingsfors. Matchen slutade 8–7 (1-2, 3-4, 3-1, 1-0).

– Det var riktigt gött att studsa tillbaka igen, säger spelaren Marcus Frödén.

Nästa match för Örnen spelas på lördag, den 26 november, då mot Grums på bortaplan.

Artikeltaggar

BillingsforsBröstcancerföreningen VärmlandEvenemangInnebandyMolkomÖrnenSjukdomVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.