Hoppa till huvudinnehållet

Polisens uppmaning efter första snön: ”Tänk dig för om det är halt ute”

Publicerad:
Vinterväglag i Värmland på måndagsmorgonen.
Vinterväglag i Värmland på måndagsmorgonen. Foto: Nesvold

Snön föll i år igen och värmlänningarna tycks ha varit på tårna. Olyckorna i vintervädret har varit få och lindriga.

– Det är trots allt vinter. Man ska tänka sig för om det är halt ute, säger Christina Hallin, presstalesperson på region Bergslagen.

– Det är likadant varje år. Det kommer något blött från himmelen som lägger sig på marken och det blir vitt, säger Christina Hallin, presstalesperson på region Bergslagen, och hejdar sig.

– Men jag ska inte raljera.

Några småolyckor

Värmland har förskonats i det första snöfallet – det har varit några småolyckor men inget större enligt Christina Hallin.

– Det blir alltid problem när den första snön kommer. Men då är det också lättare, när det är snö ser man att det är vinter och förstår att det kan vara halt. Det brukar vara svårare utan snö för då ser man inte att det är halt.

– Det är trots allt vinter. Man ska tänka sig för om det är halt ute.

Christina Hallins tips är att vara försiktig, ha vinterdäck när det är vinterväglag, anpassa hastigheten och håll avståndet.

Christina Hallin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.
Christina Hallin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Artikeltaggar

Christina HallinOlyckorPolisenSnöVäderVärmlands länVinter

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.