Hoppa till huvudinnehållet

Byggstart för 6,3 kilometer gång- och cykelväg – prislappen 48 miljoner kronor

Publicerad:
Det byggs en ny gång- och cykelväg mellan Grythyttan och Hällefors. Arkivbild.
Det byggs en ny gång- och cykelväg mellan Grythyttan och Hällefors. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Den 14 november var det byggstart för den 6,3 kilometer långa gång- och cykelvägen mellan Grythyttan och Hällefors. I projektet ingår även tillgänglighetsanpassning av tre hållplatser.

Upphandlingen var nyligen klar och det är NRC Group som ska utföra arbetet.

– De började med utsättning av arbetsområde och sen röjning. Schaktningsarbetet startar den 5 december för gång- och cykelvägen, berättar Malin Skyman, projektledare på Trafikverket.

Noga planerat

Varje arbetsmoment är noga planerat och ska utföras under ett visst antal dagar. Om inget oförutsett inträffar ska projektet vara klart nästa år.

– Gång- och cykelvägen ska vara färdig hösten 2023, berättar hon.

Den totala kostnaden för projektet uppgår till cirka 48 miljoner kronor. I den kostnaden ingår bland annat interna kostnader, projektering, vägplan och entreprenad.

Säker väg

Genom den nya gång- och cykelvägen ska de två största tätorterna i kommunen bindas samman. Oskyddade trafikanter ska därmed kunna gå och cykla säkert mellan Grythyttan och Hällefors.

Exempelvis blir det möjligt för studenter vid Måltidens hus att bosätta sig i Hällefors och cykla till universitetet i Grythyttan.

Artikeltaggar

CyklarGång- och cykelvägGrythyttanHälleforsNRC GroupTrafikTrafikanterTrafikverket

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.