Hoppa till huvudinnehållet

Damlaget är just nu svårstoppat: "Vi har stor spelglädje"

Publicerad:
Jozefine Granfelt Heikkinen berättar om det just nu svårstoppade damlaget.
Jozefine Granfelt Heikkinen berättar om det just nu svårstoppade damlaget. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Fem spelade matcher. Fem vinster. Just nu är Filipstads damlag i innebandy svårstoppat och spelaren Jozefine Granfelt Heikkinen berättar om den positiva utveckling laget gjort den här säsongen:

– Vi har hittat en sammanhållning även utanför planen, det tror jag är en stor grej. Det är mycket mer positivt än tidigare, säger hon.

Föregående säsong började skakigt för FIBK:s damer som helt plötsligt stod utan tränare med bara två veckor till seriepremiären. Under den första tiden efter att seriespelet dragit i gång var det ovisst vem som egentligen skulle vara huvudtränare för laget. Det gjorde att en viss oro uppstod i laget samt att vissa rutiner saknades.

En förklaring till varför den här säsongen går som på räls för damerna som nu innehar serieledningen menar Jozefine Granfelt Heikkinen är att man nu har en stabilitet igen och att rutinerna fungerar på nytt.

– Det var lite kaosigt förra säsongen men nu har vi hittat tillbaka till strukturen och nu sitter rutinerna. Nu är det bara träningar och spel man behöver lägga fokus på.

Målsättningen för den här säsongen är att laget ska upp till division 1. Något som ser lovande ut om man tittar på tabellen i skrivandet stund då FIBK har vunnit fem av sina fem spelade matcher.

– Vi har en stor spelglädje just nu, vi har hittat innebandyglädjen igen. Vi har lärt känna varandra bättre och vi har roligt och vi pushar varandra och alla satsar på att vi ska ta oss till division 1 nu, avslutar hon.

Artikeltaggar

FBC KalmarsundFilipstadFilipstads IBKInnebandy

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.