Hoppa till huvudinnehållet

Går från Källorna till Filipstad och hem igen ”Laddar med saffransmunkar”

Publicerad:
Michael Nilsson, från FT:s travhörna, kommer anta sin egen vadslagning och gå till Filipstad från Källorna och tillbaka.
Michael Nilsson, från FT:s travhörna, kommer anta sin egen vadslagning och gå till Filipstad från Källorna och tillbaka. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

"Får jag inte 7 rätt nu så ska jag gå från Källorna till Filipstad och tillbaka" så skrev travpanelens Michael Nilsson förra fredagen i sin kommentar. När V75-omgången var avgjord stod det klart att det är precis vad han kommer få göra nu när han antar sin egen vadslagning.

– Jag trodde det var helt klart, att raden skulle gå in, man får ju skämmas! Men nu kommer jag gå till Filipstad och tillbaka, inga problem, men det var ju inte vad jag hade tänkt, säger han och skrattar.

Michael har själv suttit i sulkyn och tävlat och kört många lopp.
Michael har själv suttit i sulkyn och tävlat och kört många lopp. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Michael Nilsson är en av deltagarna i FT:s travhörna. Han har ett stort travintresse och har även själv suttit i sulkyn och tävlat när han var yngre. I fredags var han säker på sitt system han hade med i panelen, så säker att han till och med utlovade att gå fram och tillbaka till Filipstad från Källorna om den inte satt. Dessvärre gick inte sjuan in och Michael är fast besluten om att inte slopa sitt löfte till de som följer panelen.

Han berättar att han till vardags brukar promenera till Brattforshedens flygfält varje morgon med sina hundar. Den sträckan är på tre, fyra kilometer. När han ska anta sin egen vadslagning är sträckan betydligt längre, hela fyra mil.

Hur ska du ladda upp inför den här utmaningen?

– Jag kommer ladda upp med saffransmunkar med socker på, jag lever nästan på sådana nu, dem är så goda!

Vilken väg tänker du ta? Riksvägen eller skogsvägen?

– Det blir längs med riksvägen, i skogen finns det ju möss och sånt, svarar han och skrattar.

Travintresset är stort och här är en bild från när Michael sitter i sulkyn själv.
Travintresset är stort och här är en bild från när Michael sitter i sulkyn själv. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

När har du tänkt dig den här "lilla" promenaden?

– Jag tar det till veckan, om det inte blir allt för mycket snö, men fyra mil är långt för en gammal gubbe så mig så jag kanske får dela upp det så att jag går till Filipstad först och sedan går jag sträckan tillbaka en annan dag, avslutar han.

Fotnot: FT Kommer följa Michael under promenaden.

Artikeltaggar

Brattforshedens flygfältFilipstadHusdjurSnöTravV75Väder

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.