Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: ”Vi har ännu inte fått svar som kan stilla vår oro”

Publicerad:
Bild från socialdemokraternas valvaka i Filipstad. Nu är S i opposition och kräver svar av den nya majoriteten i Filipstad.
Bild från socialdemokraternas valvaka i Filipstad. Nu är S i opposition och kräver svar av den nya majoriteten i Filipstad. Foto: Emely Wallo Bergare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik på Filip Dahlöv:s (M) insändare.

Man kan undra vem som är raljant egentligen, det enda vi vill ha svar på är vad Moderaterna och de övriga i nya majoriteten ( SD, L och C) tänker göra med våra gemensamma tillgångar (skogen, Filipstads elnät, Filipstads energi och delägda Filipstads värme) och hur de ska finansiera sina dyra vallöften.

Om vi minns tillbaka ett par år så ville Dahlövs parti bygga en 50 m bassäng till en kostnad på minst 300 miljoner och rotrenovera Strandvägsskolan till ett pris motsvarande vad det kostar att bygga en ny. Dessutom sänka skatten enligt Moderaternas vallöfte. Hur den ekvationen skulle gå ihop är svår att förstå.

Vi blir inte mindre oroliga när Dahlöv nämner att kommunen måste hitta sätt att gå med ”vinst” i samma andetag som ”sälja nya skolan”.

Då Dahlövs parti tydligen skulle ha sparat ihop till de investeringar som gjorts så hade nog simskolan varit placerad vid Talludden i många år framöver, om man får vara raljant.

Slutligen: Vi är inte bittra, vi är i opposition och då vi trots många ord och upprördhet från Dahlöv, ännu inte fått några svar som kan stilla vår oro kommer vi fortsätta avkräva svar och från de som innehar makten. Det kallas demokrati!

Socialdemokraterna i Filipstads kommun

Artikeltaggar

DemokratiEkonomiFilip DahlövFilipstadFilipstads kommunInsändareInvesteringarModeraternaOroligheterSkatterSocialdemokraternaStrandvägsskolan