Hoppa till huvudinnehållet

Efterlängtad seger för FIBK: "Partystämning i omklädningsrummet"

Publicerad:
Henrik Nordblad gjorde comeback på planen under fredagens match och levererade som vanligt en stabil insats.
Henrik Nordblad gjorde comeback på planen under fredagens match och levererade som vanligt en stabil insats. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

I fredagskväll tog Filipstad emot Arvika i den nya sporthallen. Efter flertalet uddamålsförluster kunde FIBK i fredags äntligen stå för en efterlängtad seger. Siffrorna skrevs till 7-4.

– Det var god stämningen efteråt, det var nästa partystämning i omklädningsrummet, säger Morgan "Mojje" Lindgren, Filipstads tränare.

Han berättar att Filipstad bjöd på en bra prestation under fredagens möte.

– Vi gör en bra match och vi kunde ha vunnit med ännu större marginal. Närvaron av Henrik Nordblad (som gjorde comeback i laget under fredagens match reds. anm) betydde jättemycket. Laget ser upp till honom och han bidrar jättemycket under matchen, både med poäng (fyra assist) och ett starkt arbete på planen. Han är en riktig slitvarg. Det var bra att han kom in, säger Lindgren.

Simon Larsson, assisterande tränare tillsammans med Morgan Lindgren, Filipstads tränare.
Simon Larsson, assisterande tränare tillsammans med Morgan Lindgren, Filipstads tränare. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Välbehövligt

Vinsten mot Arvika är den första på länge. Uddamålsförlusterna har praktiskt taget vilat som en förbannelse över Filipstad den här säsongen.

– Vi har inte vunnit sedan invigningshelgen av nya sporthallen, så äntligen, så skönt med en vinst. Det har varit många uddamålsförluster och det var riktigt länge sedan vi tog hem en trepoängare och det behövde gruppen, det märktes, säger han och tillägger:

– Rädslan att förlora har varit större än viljan att vinna i gruppen så det här betyder jättemycket. Det ger oss tillbaka viljan att vinna.

Nu väntar jul- och nyårsuppehåll för FIBK.

– Vi spelar nästa match den 20 januari, avslutar Lindgren.

Mål Filipstad: Sebastian Niittymäki, 2. Jacob Karlsson, 2. David Endl, 2. Theodor Nevanoja.

Artikeltaggar

ArvikaFBC KalmarsundFilipstadHenrik NordbladInnebandyMorgan Lindgren

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.