Hoppa till huvudinnehållet

Sporttalangen Alicia prisad: ”Ger mig möjlighet att utveckla mitt spel”

Publicerad:
Under kommunfullmäktiges sista möte för i år delades kulturstipendierna ut. Specialisthemtjänsten prisades som Årets nytänkare, Alicia Karlsson fick Ungdomsstipendiet, Lennart Dahlgren blev Årets eldsjäl och Nils Johannesson belönades med Ferlinstipendiet.
Under kommunfullmäktiges sista möte för i år delades kulturstipendierna ut. Specialisthemtjänsten prisades som Årets nytänkare, Alicia Karlsson fick Ungdomsstipendiet, Lennart Dahlgren blev Årets eldsjäl och Nils Johannesson belönades med Ferlinstipendiet. Foto: Ann-Charlott Skalare

Nu har årets kulturstipendiater i Filipstads kommun fått motta sina priser. Utdelningen skedde under årets sista sammanträde med kommunfullmäktige. En av dem som prisades var innebandytalangen Alicia Karlsson.

– Jag vill tacka för stipendiet som ger mig möjlighet att åka på läger och utveckla mitt eget spel, förkunnade hon från scenen i Folkets hus.

Sedan tidigare står det klart att årets stipendiater är Nils Johannesson som tilldelas Ferlinstipedniet på 10 000 kronor, Lennart Dahlgren som prisas som Årets eldsjäl och tilldelas 5000 kronor samt Alicia Karlsson som fått motta Ungdomsstipendiet på 5000 kronor.

Priset som Årets nytänkare på 10 000 kronor gick till specialisthemtjänsten.

Först att bli kallad upp på scenen var Nils Johannesson som passade på att tacka den som nominerat honom samt till juryn som utsett honom som pristagare.

– Det värmer. Det känns bra att ha fått bo i Filipstad under uppväxten.

Han fortsätter:

– Jag har åkt Vasaloppet och Tegnérloppet och de diplomen hänger i pannrummet, men det här diplomet det ska inte hänga där utan det ska jag hänga vid ett brev jag fått av Konstnärsförbundet när jag blev antagen som medlem där. Det ska alltså stå på en hedersplats!

Även innebandytalangen Alicia Karlsson ville passa på att säga några ord om vad priset betyder för henne:

– Jag vill tacka för stipendiet som ger mig möjlighet att åka på läger och utveckla mitt eget spel, men framför möjlighet att allt samla på mig mycket vettig information som jag kan dela med mig av till de unga spelarna och målvakterna i vår klubb. Sen vill jag också tacka för den otroligt fina hallen som Filipstad har fått.

Kommunens kulturstipendium

Pristagarnas motiveringar

Ferlinstipendiet

Filipstads kommuns Ferlinstipendium 2022 och 10 000 kronor tilldelas Nils Johannesson.

”Skulptören och konstsamlaren Nils Johannesson är en etablerad konstnär i Filipstad och Värmland. Han deltar i jurybedömda utställningar och är en god ambassadör för Filipstads kommun och dess kulturliv. Hans konstintresse är stort och han har en gedigen konstsamling av värmlandskonstnärer med tonvikt på Filipstad och östra Värmland. Hans trädgård är något av en egen utställning där många av hans egna skulpturer finns att beskåda från strandpromenaden.”

Ungdomsstipendiet

Filipstads kommuns ungdomsstipendium 2022 och 5 000 kronor tilldelas Alicia Karlsson.

”Alicia Karlsson är målmedveten både när det gäller skola och innebandy, vilket har lett till såväl goda betyg som SM-spel med Värmlands distriktslag. Trots att hon går på innebandygymnasiet i Hagfors har hon i år valt att spela i moderklubben Filipstad där hon även hjälper klubbens unga målvakter att utvecklas i sitt spel.”

Årets Eldsjäl

Filipstads kommuns stipendium till Årets Eldsjäl 2022 och 5 000 kronor tilldelas Lennart Dahlgren.

”Lennart Dahlgren har med sitt otroliga driv och engagemang varit med och gjort Kalhyttan till en skidarena av högsta klass. Han har tillbringat många timmar i både pistmaskin och på snöskoter i sitt outtröttliga arbete med att göra Kalhyttans skidspår tillgängliga för såväl motionärer som elit.”

Artikeltaggar

FerlinstipendietFilipstadFilipstads kommunInnebandyKalhyttanKonstnärsförbundetNils JohannessonNöje/KulturSamhälleSkulpturerUtställningarVärmlands län

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.