Hoppa till huvudinnehållet

Kaptenen fick sin Kajsa till slut – nu har de blivit föräldrar:"En liten Polly"

Publicerad:

När de kommit varandra nära efter hans olycka tog han modet till sig att fråga ut henne på middag. Svaret blev nej. Men skam den som ger sig, tänkte Sebastian Niittymäki och frågade igen och till slut fick han sin middagsdate med Kajsa. Så här lite drygt två år senare lever de tillsammans i deras hus på Storhöjden och den 5 december berikades deras liv med en liten dotter.

– Det blev en liten Polly Niittymäki, och liten var hon, endast 2575 gram och 45 centimeter, säger den nyblivne pappan.

Polly är en liten tjej som endast vägde 2575 gram och var 45 centimeter lång när hon kom ut.
Polly är en liten tjej som endast vägde 2575 gram och var 45 centimeter lång när hon kom ut.

Sebastian Niittymäki är en välkänd profil inom idrotten. Han syns på fotbollsplanen i Nyedshov och många känner nog igen honom som personen som bär kaptensbindeln i Filipstads IBK. 2020 var han med om en allvarlig motorcykelolycka på väg till en fotbollsträning i Nordmark och då förändrades livet drastiskt. Många månader av rehab väntade för honom och det var just på gymmet – genom rehab och träning – livet kanske förändrades som mest. Det var då relationen till kompisen Kajsa Johansson växte från kompis till flickvän.

– Träningen var det som förde oss samman som kompisar, men det var efter min motorcykelolycka sommarn 2020 som vi kom varandra nära, det efter att jag bjudit ut henne på middag. Jag ska väl även tillägga att hon vid första tillfället tackade nej, men skam den som ger sig tänkte jag, och till slut fick min middag, förklarar Sebastian.

Därefter har allt gått som på räls berättar han och för ett år sedan köpte paret ett gemensamt boende.

– Vi har köpt ett Storhöjden som vi renoverar för fullt.

"Jag minns att jag låg och såg hur hälen såg ut"

"Låg i säte"

I samma veva som husköpet började Kajsa att må dåligt, ett mående som några månader senare resulterade i lilla dotter Polly.

– Första aningen om att vi var gravida fick vi när vi var på semester till Kap Verde i våras. Kajsa fick nässelutslag och mådde inte alls bra sista dagarna och flygresan hem var en riktig pina. I detta ögonblick hade vi ingen aning om vad som väntade. Väl hemma i Sverige igen blev det två streck på stickan, berättar han.

Sebastian berättar att det är en bubblande känsla att vara nybliven förälder.
Sebastian berättar att det är en bubblande känsla att vara nybliven förälder. Foto: Privat

Graviditeten har inte bara varit en dans på rosor då deras lilla Polly låg i säte.

– Graviditeten flöt på med både illamående och humörsvängningar tills vi fick reda på att bebisen låg i säte. Vi genomgick två vändningsförsök utan lyckat resultat som till sist ledde till att vi fick ett planerat kejsarsnitt.

Men det planerade snittet blev aldrig av då Polly var sugen på att möta världens ljus lite tidigare.

– Vi hann aldrig så långt utan Polly hade andra planer. Vattnet gick hemma och då var det bara att slänga sig i bilen in till Karlstad. Det blev raka vägen in på operationsbordet och ett akut kejsarsnitt. Allt gick riktigt fort och från att vi lämnade Filipstad tog det bara två timmar innan livet som mamma och pappa började på allvar.

Kajsa och Sebastian fick den 5 december en liten dotter som de valt att ge namnet Polly.
Kajsa och Sebastian fick den 5 december en liten dotter som de valt att ge namnet Polly. Foto: Privat

En ny roll att axla

Nu har paret landat hemma på Storhöjden igen och det nya livet som föräldrar har tagit fart:

– De här två första veckorna har vi varit påslagna 24/7 och alla som säger att det är lite sömn i början kan jag hålla med fullt ut. Sedan går man verkligen med en bubblande känsla i magen och ett ständigt leende på läpparna. Jag tror det kommer ta ett tag att landa i att vara föräldrar, men att vi kommer vara den bästa mamman och bästa pappan till Polly är jag övertygad om. Det är en roll vi kommer kunna axla, avslutar han.

Artikeltaggar

FamiljFilipstads IBKGraviditetKap VerdeKarlstadMotion och hälsaOlyckorSemesterSportStorhöjdenTräning

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.