Hoppa till huvudinnehållet

BILDEXTRA: Spännande hemvändarmatch: ”Det är en bra nostalgitripp”

Publicerad:
Publiken bjöds på en spännande match.
Publiken bjöds på en spännande match. Foto: Göran Persson

Torsdagskvällens hemvändarmatch blev en jämn och spännande historia. Matchen avgjordes inför flera hundra åskådare på läktaren i Filipstads sporthall.

Hemvändarmatchen har spelats under många år, förutom under de sista åren då pandemin har satt stopp för traditionen.

 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson
 • Foto: Göran Persson

Det var nuvarande herrlaget i Filipstad som mötte ett lag av hemvändare. Och även om flera hemvändarna nu har några år på nacken så besitter de en svårslagen rutin och erfarenhet. Det har också resulterat i många vinster för hemvändarna genom åren.

Rickard Hedlund deltog i matchen och var också med och arrangerade den.

Hemvändarna vann matchen med siffrorna 9-6.

– Det var jämnt. Vi delade på ledningen, ibland ledde dom och ibland vi. Sedan gjorde vi ett ryck i tredje perioden som blev matchavgörande, berättar Rickard Hedlund som själv var en av hemvändarna.

En av matchens höjdpunkter stod Emil Eriksson för.

– Det var ett zooromål från Emil Eriksson, från Grythyttan, som var häftigt. Det kom när det stod och vägde så gjorde han ett zooromål och fick in den köksvägen. Det var ett viktigt mål för oss.

Fina insatser

Han framhåller att båda lagen gjorde flera fina mål.

– Det var utspridda målskyttar och många fina mål från båda lagen.

Rickard Hedlund kom på idén till hemvändarmatchen för många år sedan och han tycker att det är en trevlig och viktig tradition.

– Vi som har hållit på med innebandy i Filipstad får träffas en gång om året för att säga hej och höra hur läget är. Det är en bra nostalgitripp och även för att hålla kontakten med människor, det är viktigt.

Vad är du mest nöjd med gällande din egen insats?

– Jag är nöjd med att jag genomförde hela matchen utan att få kliva av på grund av åkommor på ålderns höst. Jag hade ett förvånansvärt dåligt löpsteg och även teknik. Jag gjorde ett mål och en assist det var väl det som var höjdpunkten för min del. Jag kommer att träna mycket hårdare inför nästa år, då har vi faktiskt tioårsjubileum med hemvändarmatchen, säger han med ett leende.

Fin sporthall

Han uppskattar att det var uppemot 350 personer på läktaren. Och han berömmer den nya fina sporthallen.

– Alla vi är som från hemvändarna är uppväxta i Spångbergshallen och det var speciellt för oss att komma hem och se satsningen på den nya hallen, det var kul att se att det utvecklas saker i Filipstad. Jag tycker att den var fantastiskt fin. Jag har varit runt i ganska många sporthallar och man får snabbt en känsla för någonting och jag fick en bra känsla, det kändes genuint och robust. Det var inte bara plåtväggar och ett skal - det fanns en värme i träet. Det var över förväntan. De har gjort nåt bra i Filipstad.

Kvällen avslutades med en trevlig bankett på Hotell Hertig Karl.

– Vi sammanstrålade med dagens Filipstad - våra motståndare - på Hotell Hertig Karl och käkade lite. Det ekade gamla historier och nostalgi från Filipstad innebandy, Lesjöfors innebandy och Nykroppa innebandy. Det var mycket skratt ända in på småtimmarna. Vi hade en jättetrevlig kväll och käkade gott. Det var en fullträff.

Artikeltaggar

FilipstadGrythyttanHotell Hertig KarlInnebandyNostalgiSpångbergshallenTraditioner

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.