Hoppa till huvudinnehållet

Ny köksmästare i Grythyttan: ”Det är otroligt roligt att vara tillbaka”

Publicerad:
Hampus Ulmborg är ny köksmästare på Grythyttans Gästgivaregård.
Hampus Ulmborg är ny köksmästare på Grythyttans Gästgivaregård. Foto: Fotograf Pernilla Ahlsén

Hampus Ulmborg är ny köksmästare på Grythyttans Gästgivaregård.

– Det är väldigt roligt att få välkomna tillbaka Hampus som tidigare varit anställd hos oss, säger Mia Spendrup, vd för Loka Brunn Hotell & Spa AB, i ett pressmeddelande.

Hampus Ulmborg har ett brinnande intresse för både fiske och jakt, han drivs av att arbeta med lokal- och närproducerade råvaror efter säsong.

År 2018 studerade Hampus Kulinarisk till kock och måltidskreatör på Hotell och restauranghögskolan i Grythyttan.

Nu ser Hampus Ulmborg fram mot att arbeta med lokal- och närproducerade råvaror i största möjliga mån.

– Det är otroligt roligt att vara tillbaka och det är en spännande resa vi har framför oss. Det ska bli en väldigt rolig utmaning att få fortsätta göra långsiktiga avtryck på den gastronomiska kartan. Ambitionen är att arbeta med lokal- och närproducerade råvaror i största möjliga mån. Det är en stor ynnest att vi har väldigt många kvalitativa producenter i Bergslagen med omnejd, säger Hampus Ulmborg.

Artikeltaggar

FiskeGrythyttanGrythyttans GästgivaregårdHotellLoka BrunnMat och dryckMia SpendrupNärproduceratRåvaror

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.