Hoppa till huvudinnehållet

Uddamålsförlust mot serieledarna: ”Vi gjorde en bra match”

Publicerad:
Lesjöfors Bandy spelade under helgen första matchen för säsongen på Stålvallen. Man utmanade serieledarna Örebro Bandy/Köping IS in i det sista men bortalaget fick in segermålet i matchens slutskede. Slutresultatet skrevs till 7–6 i Örebro/Köpings favör.
Lesjöfors Bandy spelade under helgen första matchen för säsongen på Stålvallen. Man utmanade serieledarna Örebro Bandy/Köping IS in i det sista men bortalaget fick in segermålet i matchens slutskede. Slutresultatet skrevs till 7–6 i Örebro/Köpings favör. Foto: Pernilla Möllberg

Lesjöfors Bandy spelade under helgen första matchen för säsongen på Stålvallen. Man utmanade serieledarna Örebro Bandy/Köping IS in i det sista men bortalaget fick in segermålet i matchens slutskede. Slutresultatet skrevs till 7–6 i Örebro/Köpings favör.

Efter flertalet matcher på bortaplan fick Lesjöfors göra hemmapremiär. Trots dåligt väder kunde matchen genomföras.

– Kul att få spela på hemmaplan igen. Isen var svårspelad och det blev mycket långbollar men det var lika för båda lagen, säger tränare i Lesjöfors, Jonas Nilsson.

Matchen var jämn men med sekunder kvar gjorde Örebro/Köping segermålet.

– Vi gjorde en bra match och chansmässigt borde vi kanske vunnit men de avslutade enklare än vad vi gjorde.

Två av spelarna i bortalaget spelar till vardags i Allsvenskan.

– Den ena av dem gjorde sex av Örebro/Köpings sju mål, säger han.

Vädret ställer till det

Under inledningen av säsongen har Lesjöfors haft en tunn trupp som varit drabbad av flertalet sjukdomar och skador.

– Vi har fått tillbaks en del nu och kunnat träna bra utomhus. Matchen var absolut ett fall framåt.

Kommande veckas milda väder kan ställa till det för isen på Stålvallen. Under veckan kommer man återigen träna inomhus.

– Mildvädret gör att vi får träna i Wasahallen igen. Det är självklart en nackdel mot de andra lagen men det är inte så mycket att göra, förklarar han.

Till helg var tanken att spela en av matcherna man skjutit upp tidigare under säsongen. Det är i nuläget inte bestämt hur det blir.

– Förhoppningsvis kan vi spela en match till helgen. Om isen är för dålig måste vi hyra in oss på något annat ställe, säger han avslutningsvis.

Artikeltaggar

AllsvenskanBandyJonas NilssonKöpingLesjöforsLesjöfors BandyÖrebro

Så här jobbar Filipstads Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.